« | Home | »

creditcard voor een immigrant

By Andree Toonk | October 1, 2007

creditcard gold visaZaterdag had ik weer een afspraak bij m’n nieuwe bank. Drie weken geleden heb ik daar m’n nieuwe rekening geopend, ik heb daar toen zo’n 2 uur gezeten maar helaas konden we in die tijd niet alles regelen wat ik wilde. Daarom gister dus een vervolg afspraak. Ik had specifiek vragen over een spaar-rekening en ik wilde graag een creditcard. Peter, mijn accountmanager, is erg vriendelijk en hulpvaardig. Ik heb iedere keer veel vragen waar hij rustig de tijd voor neemt. Enfin gister kwamen we dus voor onze afspraak en als een goede account manager was zijn eerste vraag was hoe m’n nieuwe account tot nu toe bevalt. Ik vertelde hem dat nadat ik 2 weken geleden m’n eerste salaris had gestort, ik de eerste week maar 100 dollar van dat geld kon gebruiken en dat ik daar niet bepaald blij mee was. Hij vertelde me dat dat standaard procedure is voor nieuwe cliĆ«nten. Dit omdat ze mij nog niet kennen en zeker willen weten of de cheque die ik stort wel echt is. Ik legde hem uit dat als je hier nieuw aankomt een heleboel dingen moet regelen en dat al die dingen geld kosten en dat het dan bijzonder frustrerend is dat je niet bij je geld kan komen terwijl je het wel hebt.

Vrijdag heb ik mijn tweede payckeck gekregen en die heb ik meteen gestort, echter dit keer niet via de ATM automaat, maar gewoon aan de balie. Ik vroeg aan de mevrouw of ze er voor kon zorgen dat het geld meteen beschikbaar was omdat ik daar de vorige keer problemen mee had. Blijkbaar was het wel mogelijk, want deze keer heb ik wel beschikking over het hele bedrag. Dus voor de volgende keer maar gewoon persoonlijk afgeven.

Enthousiast introduceert Peter mij in de wereld van creditcards. Ik kan kiezen uit zo’n 20 verschillende creditcards, dus wat hulp met kiezen kon ik wel gebruiken. Uiteindelijk hadden we een geschikte kaart voor mij gevonden en toen vertelde hij me dat de bank wel een vorm van security moet hebben en of ik daar geen probleem mee had. Dat was natuurlijk een beetje vaag, dus ik vroeg hem wat hij precies bedoelde met security. Waar het op neer komt is dat ik de bank 1000 dollar borg moet betalen voor de eerste 6maanden van m’n creditcard! Dit omdat ze niet weten of ik wel kredietwaardig ben! Hmmz nu dit weer… Deze bank maakt het me niet makkelijk. Eerst houden ze een significant gedeelte van m’n paycheck vast en nu moeten ze ook nog eens 1000 dollar borg hebben voor m’n creditcard. Voorlopig heb ik m’n creditcard maar even uitgesteld. Peter mijn account manager heeft me beloofd nog eens te dubbel checken of er geen andere mogelijkheid is. Ik heb vertrouwen in m’n bank en verwacht ook een beetje vertrouwen van m’n nieuwe bank!

Ik begrijp het standpunt van de bank wel, maar tegelijkertijd ben ik nieuw hier en wil graag de beschikking hebben over mijn geld.
Deze bank (RBC Royal bank) maakt het me niet erg gemakkelijk. Maar ach het hoort er allemaal bij he :)

Topics: Vancouver | 7 Comments »

7 Responses to “creditcard voor een immigrant”

 1. Robbie Says:
  October 1st, 2007 at 10:47 pm

  hmmz…..ze maken het je idd niet echt makkelijk…

  achja, bureaucratie kennen ze overal….;)

 2. Pa Says:
  October 2nd, 2007 at 7:02 pm

  de beste oplossing is , wordt zo snel mogelijk miljonair , dan heb je die problemen niet meer!!

 3. Hanno Says:
  October 2nd, 2007 at 9:00 pm

  Kun je niet gewoon je Nederlandse bank blijven gebruiken? Een Nederlandse credit kaart wordt toch ook in Canada geaccepteerd? Geld opnemen uit een automaat lukt daarmee ook.

  Of zie ik iets over het hoofd? Wel wat hoge kosten misschien.

  Heb alleen geen idee hoe dat gaat met geld storten op je Nederlandse rekening.

 4. Andree Toonk Says:
  October 3rd, 2007 at 12:04 am

  Ik heb m’n Nederlandse account nog wel een tijdje gebruikt en ook m’n creditcard gebruik ik af en toe nog. Het nadeel is inderdaad de hoge kosten voor geld opnemen en je moet steeds geld heen en weer storten naar Nederland. Dat kost hier zo’n 10dollar per internationale transactie.

  Misschien is het Miljonair idee zo gek nog niet ;)

 5. Joost Says:
  October 5th, 2007 at 6:16 pm

  jooo, nou volgens mij werkt de email notificatie niet, of iig niet bij mij ;) Liep 2 berichtjes achter.
  Bedankt voor je kaartje! Leuk ;)
  Goed te lezen dat je je nog goed vermaakt en dat je in de wereld van de regeltjes vast loopt :P Zal nog wel vaker gebeuren denk ik
  Have fun!

 6. Andree Toonk Says:
  October 5th, 2007 at 6:29 pm

  Hi Joost,
  je moet je wel eerst aanmelden voor de email notificatie, je krijgt dan nog een email met de vraag omdat te bevestigen.

  Nog gefeliciteerd! En een fijn weekend, geef je nog feestje? Have fun!

  Dre

 7. Suusje Says:
  October 7th, 2007 at 8:13 pm

  He dre,

  Nog heel even vakantie, en ben weer bijgelezen met alle verhalen. Leuk om te lezen. Ook leuk om te zien hoe jullie wonen. Hou ons op de hoogte!

  Dikke kus suus

Comments