« | Home | »

Een week vol feestjes

By Andree Toonk | September 24, 2007

feestweekDeze week had ik 2 feestjes van werk! Dat noem ik nog eens een goede start van m’n nieuwe baan. 2 weken werken, 2 feestjes. Gemiddeld een feestje per week, nu hopen dat dit gemiddelde zo blijft! Donderdag was er de jaarlijkse BCNET board meeting (bestuurs vergadering), met afsluitend een receptie. Na de receptie gingen we, de BCNET medewerkers, nog een afterparty houden! We gingen met z’n alle naar een pub, waar we wat hebben gegeten onder het genot van aardig wat biertjes. Op een gegeven moment was het zo erg dat er zelfs uit een schoen gedronken werd!

dsc00229.jpg

Het was een leuke manier om m’n collega’s ook van deze manier te leren kennen! Die avond was er ook iemand die 19 jaar in Nederland heeft gewerkt. Ineens was ik weer Nederlands aan het praten! Samen hebben we heel wat afgelachen, en we konden het goed vinden.

Donderdag morgen heb ik met collega’s van BCNET vergaderd over de RFP (request for proposal) voor nieuwe core routers voor BCNET. Dat was erg interessant en ik denk dat ik een goede bijdrage heb kunnen leveren.

Die middag was de er een vrachtwagen van Juniper (www.juniper.net) in Vancouver. Juniper is samen met Cisco de belangrijkste leveranciers van core routers, en in het huidige netwerk maken we ook gebruik van Juniper. De vrachtwagen was onderdeel van de juniper road show. Zo kunnen ze hun nieuwe producten in ieder stad showen. Omdat wij op zoek zijn naar nieuwe routers zijn we ook wezen kijken en hebben daar in interessant gesprek gehad met de verkopers en technici van Juniper.

dsc00228.jpg

Vrijdag was het erg stil op kantoor, iedereen had een kater van donderdag avond. Enkele waren slim genoeg om een dagje vrij te nemen, maar aangezien ik niet zoveel vrije dagen heb, ben ik braaf naar m’n werk gegaan en het beste er van gemaakt. Zoals m’n moeder altijd al zei: ” ‘s avonds een man, ‘s ochtends een man!”

Zaterdag was het tweede feestje, “Annual Network Group Cocktail Party” van de University of British Columbia (UBC). Dit keer mocht je je partner ook meenemen, dus Gleyse was ook mee. Het feest was bij iemand thuis in west Vancouver, een erg mooie buurt. Iedereen moest zelf iets meenemen voor de cocktails en het eten. Wij hadden een fles Vodka en een mango cake voor desert meegenomen. Het was een erg gezellig feestje met ook een groot aantal mensen die ik nog nooit had ontmoet, dus ik heb een hoop nieuwe mensen leren kennen. Mijn Nederlandse vriend van donderdag avond was er ook weer. Hij, Gleyse, ik en een aantal andere hebben samen heel wat afgelachen die avond. De cocktails waren heerlijk, het eten was delicious en voor de mensen die het wilde was er zelfs een jointje! haha daar keek ik wel even van op. Het is niet echt legaal, maar je wordt er gewoonlijk niet voor gearresteerd vertelde ze me.

Vanmorgen had ik wel een beetje moeite met opstaan, blijkbaar toch wat te veel cosmopolitans gedronken :) Vanmiddag zijn we weer opstap geweest, op zoek naar spullen voor ons appartement. Uiteindelijk zijn we thuis gekomen met wat nieuwe gordijnen voor de slaapkamer, zodat we eindelijk lekker kunnen uitslapen! Ik heb ze net opgehangen en vol trots kan ik jullie mededelen dat ze al meer als 2 uur hangen!

dsc00242.jpg

Topics: Vancouver, work | 6 Comments »

6 Responses to “Een week vol feestjes”

 1. petra en papa Says:
  September 24th, 2007 at 11:19 am

  wanneer pak je je koffer nou eens uit!!!
  kom je soms weer naar huis? hahaha
  groetjes papa en petra

 2. joost Says:
  September 24th, 2007 at 10:09 pm

  We hebben hier nog wel wat Avici routers over van een of andere onbeduidende klant, interesse?

 3. Jeroen Says:
  September 25th, 2007 at 8:45 pm

  Leipe shit ouwe!!

 4. Hendrik Says:
  September 27th, 2007 at 7:34 pm

  Hey party animal!
  Hoe is het? Zo te lezen gaat alles goed met je! Het is je gegund! Hangen goed die gordijntjes. Niks meer aan doen. S’avonds effe dicht doen voor het slapen gaan en s’ochtends niet te laat open maken anders moet je ze weer zo snel dicht doen.
  ;-) Groetjes aan Gleyse uit Durkum en een x van Hieke.

 5. Robbie Says:
  September 30th, 2007 at 1:58 pm

  He Mate!

  goed te lezen dat je inburgering al aardig goed gaat!! :D en je bent aan het klussen…..d’r zit toch ergens een echte nico in je verscholen :P haha.

  heb je thuis al internet?

  Greetz uut Tolkamer….:)

 6. Tamara Says:
  October 1st, 2007 at 5:10 pm

  Eindelijk ben ik dan ook begonnen aan het lezen van je blogs. Klinkt best leuk daar, misschien moet ik emigreren ook maar eens overwegen. Volgens mij zitten daar trouwens meer Nederlanders dan je denkt. Oud huisgenootje van me komt je in elk geval vanaf januari op de uni gezelschap houden.
  Huisje is ook niet verkeerd, heel wat groter dan die hier. Veel fun met al je feestjes!
  Liefs Tamara

Comments