« | Home | »

Weekend en m’n eerste salaris!

By Andree Toonk | September 17, 2007

paycheck.gifHet is nu zondag middag, vanmorgen ben ik met Gleyse mee geweest naar een budhist meeting. Wel grappig om eens mee te maken. Ik ging met name mee om haar vrienden daar te leren kennen. Gister hebben we eerst lekker uitgeslapen om vervolgens lekker in het zwembad hier in het appartement gebouw te duiken! daarna wat rond gelopen door de buurt om een beetje bekent te worden! Precies naast ons gebouw zit het community centre. Dat is een soort van buurthuis, met allerlei faciliteiten. Zo is er een bibliotheek en een sport centrum, inclusief fitness ruimte, squash banen en een tennisbaan. Ik moet maar eens uitzoeken wat dat precies kost want ik ben nog opzoek naar een plek waar ik lekker kan sporten. Ik kan ook op m’n werk sporten, op het kantoor in downtown hebben ze in de kelder ook een gym. Niet zo heel groot, maar lekker goedkoop. 60 dollar per jaar! En dan is er natuurlijk nog de gym in ons appartement gebouw. Deze heb ik alleen nog maar door de ramen kunnen bekijken, want onze sleutels lijken niet te passen op die sloten. Dat moeten we nog maar eens uitzoeken. Hoe dan ook, genoeg plaatsen om relatief goedkoop te trainen, dat kan dus het excuus niet zijn… En met de overvloed aan goedkope eet gelegenheden hier denk ik dat ik dat toch moet gaan doen. Ik wil natuurlijk niet eindigen als een typisch amerikaan rond mannetje :) Al lijkt het hier in Canada reuze mee te vallen voor zover ik heb gezien.

Daarna hebben we gistermiddag boodschappen gedaan en nog wat dingetjes gekocht voor in huis.

my first paycheckVrijdag was het payday op m’n werk en heb ik mijn eerste paycheck gekregen! We krijgen hier om de 2 weken uitbetaalt. Ik kwam dus vrijdag thuis met een echte check in m’n handen! Toen ik die in m’n handen kreeg gedrukt, was m’n eerste vraag: “wat is dit?”. haha Ja zoals al eerder gezegd, met sommige dingen zijn ze hier best ” ouderwets”. ‘s Avonds meteen naar de bank gegaan om te zien of ik die check kon verzilveren. De bank was al gesloten dus dat ging niet. Gelukkig was Gleyse mee en zij kon me uitleggen hoe je dat via de PIN automaat op je rekening kan storten. Je doet de check in een enveloppe, drukt op wat knoppen, en hoppa weg is het. Als het goed is staat het na het weekend op m’n rekening. Ik ben benieuwd :)

Zo meteen is het mijn beurt om te koken, dus dat ga ik maar eens doen. Misschien maar een oer hollandse gekookte (geprakte? :)) aardappeltjes maken. Daarna gaan we de wasserette in de kelder van dit gebouw uitproberen, eens kijken of we echt kunnen wassen hier. Fijne week allemaal!

Topics: Vancouver | No Comments »

Comments