« | Home | »

Finally! Permanent resident

By Andree Toonk | July 28, 2009

workpermit_canadaYes! Ik heb ‘m! Een permanent visum voor Canada! Ik ben nu officieel een Landed Immigrant! Zoals vele van jullie weten is het krijgen van een permanent visum voor Canada iets waar ik veel tijd en energie in heb gestoken de laatste 2 jaar. Ik ben dan ook erg opgelucht dat het nu achter de rug is!
Zo’n zes weken geleden heb ik zoals de ambassade in Berlijn mjj vroeg m’n paspoort opgestuurd en de laatste formulieren ingevuld. Twee weken geleden kreeg ik m’n paspoort terug met een visum er in geplakt. Dit was echter pas geldig op het moment dat je het land binnen komt. Op dat moment krijg je de hand tekening en is het geldig.
Dus afgelopen weekend net als vorig jaar (precies een jaar later!),  een auto gehuurd en naar de grens gereden. Canada verlaten en meteen weer terug in zodat ik officieel kon landen in Canada!

IMGP2415Daar bij de voor de verandering vriendelijke ambtenaar m’n paspoort en formulieren ingeleverd en 10 minuten later na een vriendelijk “Congratulations, welcome in Canada!” handshake, had ik dan eindelijk m’n permanente visum!

Een van de voordelen is dat dit visum in principe niet kan verlopen en dat ik nu ook voor iedere werkgever kan werken. Ik ben er erg blij mee en ben opgelucht dat het nu bijna achter de rug is.
Ik zeg bijna, want het enige wat ik nog moet doen is een permanent resident (PR) card aanvragen. Nog een keer formulieren invullen en geld betalen, maar dan is het echt gedaan. Deze PR card is alleen nog een formaliteit, ik heb nu een tijdelijk papieren bewijs, de PR card kost wat meer tijd, maar kan in principe niet meer worden afgewezen.

Ik ben van plan om binnenkort een blog artikel te posten met al mijn ervaringen over hoe een visum voor Canada aan te vragen. Dit in de hoop dat andere er wat aan hebben.

IMGP2416

Topics: Vancouver | 6 Comments »

6 Responses to “Finally! Permanent resident”

 1. Ramon Says:
  July 28th, 2009 at 9:08 am

  Hey Andree,

  Gefeliciteerd kerel met het bereiken, heb inderdaad wel eens gehoord, dat ze je beter behandelen as je een van “hun” bent :)

  Veel groeten,

  Ramon

 2. Freek Dijkstra Says:
  July 28th, 2009 at 9:46 am

  Hoi Andree, gefeliciteerd!!

 3. Bart Says:
  July 28th, 2009 at 3:01 pm

  Goed werk!

  Gefeliciteerd!

  Groet
  Bart

 4. Bram Says:
  July 29th, 2009 at 4:31 pm

  Hey,

  Proficiat met u Permanent Resident!!

  Mijn naam is Bram en ik ben van België. Ik ben nu bijna een jaar in Ottawa met een “Work and Holiday” VISA. Ik ben ook aan het kijken om langer te kunnen blijven en eventueel ook de resident aan te vragen.

  Ik kijk al uit naar je artikel ivm al uw visum ervaringen. Zo weet ik waar ik me aan kan verwachten.

  Proficiat!

  Groeten,
  Bram

 5. Rob Says:
  August 3rd, 2009 at 1:55 pm

  Hey Dre,

  gefeliciteerd jongen! echt super!

  greetz Rob

 6. Hanno Says:
  August 10th, 2009 at 9:29 pm

  Heel goed! Blijkbar bevalt het wel daar :-)
  Gefeliciteerd.

  Hanno

Comments