« | Home | »

Weekendje werk ik Kamloops

By Andree Toonk | July 22, 2009

KamloopsAfgelopen weekend was ik voor werk in Kamloops. Vrijdag morgen vertrokken we met de auto en na een prachtige rit van zo’n 5 uur waren we in Kamloops.  Het eigenlijk werk begon pas op zaterdag de rest van de vrijdag hadden we vrij. We besloten daarom door te rijden naar Sun Peaks, een ski resort een uurtje buiten Kamloops.  Het resort is in de middle of nowhere maar ziet er mooi uit en van horen zeggen heb ik vernomen de sneeuw kwaliteit erg goed is in de winter.
We zijn met de stoeltjes lift omhoog gegaan en hebben daar wat rond gewandeld. Gelukkig geen beren tegen gekomen maar wel een paar duizend  muggen. Deze muggen hebben heerlijk van ons bloed gesmuld en nu 3 dagen later voel ik het nog steeds.

Zaterdag was het dan tijd om aan het werk te gaan. Het DWDM ROADM netwerk in kamloops werd uitgebreid met een extra Wave lenghth selective switch (WSS).  Deze vierde optical switch (WSS) maakt kamloops nu een 4 way branch. Dit betekend dat we de wavelenghts nu 4 verschillende kanten op kunnen switchen. We werkte met een team verspreid over Canada en de USA. 2 BCNET en 1 Nortel persoon op locatie, 1 Canarie persoon vanuit Ottawa en Nortel mensen in Montreal en Denver. Het werk verliep (uiteraard) niet zonder slag of stoot.  maar na zo’n 12 uur was alles gedaan en konden we uiteindelijk weer naar huis.

Zondags zouden we nog snel wat werk doen in Kelowna, zo’n 2 uur rijden van Kamloops. Maar door een aantal grote bos branden was de weg naar Kelowna afgesloten en besloten we dus maar weer terug te rijden naar Vancouver. Zo rond een uurtje of 2 waren we weer terug in Vancouver en konden we nog lekker van de zonnige zondag middag genieten.

Het was leuk om weer een ‘road trip’ te doen. Afgelopen November was ik ook in Kamloops toen was het ongelofelijk koud. Nu was het zo’n 35 graden een behoorlijk verschil dus.
Foto’s van de road trip staan hier: http://www.toonk.nl/photo-index.php?album=2009-07-20%20Kamloops%20BC/

Topics: Fun, Vancouver, work | No Comments »

Comments