« | Home | »

Weekendje Seattle

By Andree Toonk | April 14, 2009

Ook hier was het afgelopen weekend lang weekend! Gleyse en ik waren allebei vrij van vrijdag tot en met maandag. Een mooie gelegenheid om er lekker op uit te gaan. Voor het weekend had ik een auto gehuurd en zaterdag morgen vroeg vertrokken we naar Seattle! Seattle ligt op zo’n 200km van hier, dus prima te bereiken met de auto.

Zaterdag morgen 7uur vertrokken we, zodat we een beetje op tijd bij de grens waren. Uiteraard waren we niet te enige met het idee om naar de USA te gaan,  het resultaat was een lange rij bij de grens. Na een uurtje waren wij aan de beurt.  Omdat je als Nederlander zo’n groen formuliertje moet invullen als je naar de US gaat, moesten we onze auto parkeren en het papier werk binnen afhandelen.  Enfin, na 2 uurtjes waren we dan eindelijk in de Verenigde staten.

Vanaf de grens was het nog een goed uur rijden tot Seattle. Daar aangekomen reden we ‘direct’ naar ons hotel om in te checken, auto parkeren en per voet de stad verkennen.

De eerste stop was Seattle center, met als  hoogte punt, de space needle! Uiteraard zijn we met de lift even helemaal om hoog geweest en vanaf 184 m hoog was het uitzicht waanzinnig.
Vanaf daar zijn we met de monorail naar downtown Seattle gegaan. Alwaar we tussen het shoppen door naar de farm market en fish market zijn geweest. De plek om verse vis en groentes te kopen. Ook waren er erg veel bloemen stallen daar. Blijkbaar is die regio een echte bloemen regio. Op de weg naar Seattle zagen we al borden voor bloemen/ tulpen festivals.

’s Avonds zijn we lekker uit eten geweest in een van de vele restaurants in Seattle. De volgende dag weer terug richting Canada. Maar niet direct, eerst een tussen stop in de Seattle outlet mall!

We hadden geluk want naast de normale korting was het uitverkoop! Rond een uurtje of 6  zwaar beladen met tassen zaten we weer in de auto naar Canada. Nog een uurtje wachten bij de grens en we waren weer in Canada.

Ik vond Seattle een mooie stad, met een gezellige goede atmosfeer. Hoewel het wel wat op Vancouver lijkt is het toch wel wat groter allemaal. Zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Zoals altijd zijn de foto’s te vinden in het foto album!

Topics: Fun | No Comments »

Comments