« | Home | »

A good day for the Dutch!

By Andree Toonk | March 17, 2009

Zoals ik in m’n vorige post schreef was afgelopen weekend het WK schaatsen!  Dit was de eerste keer dat ik bij een echte schaats wedstrijd was en samen met Rob was ik getuige van een goede dag voor de Nederlandse schaatsers.
Het begon met Margot Boer, zij won een zilveren medaille voor Nederland op de 1000m voor de vrouwen! Gevolgd door Sven Kramer en Bob de Jong zij wonnen respectievelijk goud en brons voor de mannen op de 10km !

De sfeer was goed en gezellig! Er waren aardig wat Nederlanders dus ik kon m’n Nederlands weer wat oefenen.  Er zat een vrouw voor ons met een grote zak dropjes!  Zo af en toe deelde ze iedereen een snoepje toe! Dat was feest, lekker weer dropjes, dat was alweer een tijdje geleden.

Het was leuk om het een keertje in het echt mee te maken. Het nieuwe Olympisch stadion ziet er mooi uit. Het dak is  helemaal van hout gemaakt. Pine beetle hout om precies te zijn. De pine beetle is een kever dat zich aan veel van de bossen hier te goed doet en het begint een serieus probleem te worden.  Het hout wat gebruikt is voor dit stadium is allemaal van de door de pine beetle gedode bomen.

Al met al weer een gezellig dagje uit en leuk om weer wat Nederlanders tegen te komen. Ik heb wat foto’s in het foto album neergezet.

Topics: Fun, Vancouver | No Comments »

Comments