« | Home | »

Back from Dominican Republic

By Andree Toonk | February 2, 2009

Zaterdag nacht ben ik weer terug gekomen uit het zonnige, mooie en chaotische Santo Domingo, Dominicaanse republiek. Dit was een reis vol ervaringen.  Santo Domingo is oude stad en vooral de zone de colonial is erg mooi. In het paleis van Diego Columbus (de zoon van) had de Dominicaanse overheid op zondag avond voor een ons een groot welkoms feest georganiseerd. Met typisch dominicaanse optredens, heerlijk eten en natuurlijk wat drankjes.  De reis van Vancouver naar Santo Domingo was nog een heel  verhaal… Vrijdag morgen om 6 uur ‘s ochtends zou ik naar Seattle vliegen om vanaf daar via Philadelphia naar Santo Domingo te gaan. Helaas werd een van de stewardessen voor dat we vertrokken ziek, met als gevolg  dat we niet mochten vliegen. Dit leverde een vertraging van 2,5 uur op. Te veel om m’n aansluiting in Seattle nog te halen. Ik werd dus van de vlucht gehaald en kreeg nieuwe tickets. Mijn nieuwe route zou worden Vancouver, Chicago, Philadelphia. Daar moest ik de nacht doorbrengen in een hotel om vervolgens de volgende dag weer door te vliegen naar Santo domingo waar ik zaterdag avond iets voor midden nacht aankwam. Helaas was mijn bagage niet van boord gehaald in Vancouver en dus zonder mij vertrokken naar Seattle. Wat er daarna mee gebeurd is, is een groot mysterie. Ik heb m’n bagage nog steeds niet en er is me verteld door US airways dat ik er niet meer op moet rekenen en maar een claim moet indienen.

Zondags dus vroeg op om maar even snel te gaan shoppen, schone onderboeken, sokken, wat shirts en natuurlijk een korte broek!  Gelukkig had ik nu weer wat schoons en kon ik ‘s middags in m’n nieuwe kleren m’n presentatie geven.
Hoewel de voorbereiding alles behalve soepel was (2 volle dagen reizen, geen kleren,  etc) ging de presentatie erg goed. De sessie waarin ik zat was 1,5 uur over BGP security and tools. Ik had een presentatie van een half uur over BGPmon. De presentatie werd goed ontvangen en er waren zelfs wat vragen en feedback.  Ik zit nu weer vol ideeen. Zo gauw als ik weer wat tijd heb zal ik er weer aan werken. Probleem is nu wel een beetje dat het aardig populair begint te worden, veel gebruikers, zo veel dat de server het steeds zwaarder begint te krijgen. Wellicht wordt het tijd om op zoek te gaan naar een sponsor voor dit project. De presentatie zelf is hier te downloaden.

De rest van de week was gevuld met nog een aantal interessant presentaties en ik zit nu weer vol inspiratie. Het was ook erg leuk weer een aantal oude bekende tegen te komen!  Er waren oud collega’s van AMS-IX. SURFnet en SARA.
Donderdags en vrijdags had ik nog lekker 2 daagjes vrij en hebben ik samen met Jac Kloots en Remco van Mook nog lekker wat gerelaxed bij het zwembad en ‘s avonds lekker gegeten in het oude centrum.
Terwijl ik dit type zit ik in het vliegtuig ergens tussen Philadelphia en Seattle,  op weg naar Vancouver waar ik rond midden nacht zal aankomen!  Deze week maar eens nadenken wat de waarde van m’n bagage was en zien wat ik terug kan krijgen. al met al weer een heel avontuur! De foto’s zijn te vinden in het foto album.

Topics: Fun, work | 1 Comment »

One Response to “Back from Dominican Republic”

  1. Marco Says:
    February 2nd, 2009 at 10:55 pm

    Jammer dat de president op het laatst verstek liet gaan, dat zou wel apart geweest zijn namelijk :-)

    Leuk je weer eens ontmoet te hebben, was weer lachen.

    Goede presentatie over BGPmon inderdaad!

Comments