« | Home | »

Olympic tickets

By Andree Toonk | December 14, 2008

Zoals jullie wellicht weten is de volgende olympische (winter) spelen in  2010 hier in Vancouver. Een ideale gelegenheid voor om eens een olympische spelen mee te maken. Omdat er altijd meer vraag dan aanbod is en om iedereen een gelijke kans te geven was besloten om een loting te houden. Het systeem wat ze hadden bedacht werkt alsvolgt. Je kon je tot vorige maand inschrijven voor tickets voor wedstrijden die wilde zien.  Als echte Hollander Ik had me ingeschreven voor tickets voor het schaatsen!  Omdat je naast je primaire keuze ook een backup keuze kon maken (voor in het geval dat je eerste keuze niet krijgt) had ik 2 schaats dagen gekozen. Naast de (populaire) zaterdag had ik ook een woensdag gekozen.

Deze week werd de uitslag bekend gemaakt. Helaas heb ik geen tickets gekregen voor zowel mijn eerste als tweede keus. Erg jammer want het leek me leuk om eens mee te maken. Schaatsen op TV ziet er altijd uit als een gezellig feest! Allemaal in Oranje! Wellicht dat zich voor volgend jaar nog een mogelijkheid voor doet om (betaalbare) tickets te kopen voor een olympische schaatswedstrijd.  Op het nieuws hoorde ik dat meteen na de uitslag van de lotingen, de eerste tickets al op Ebay te koop werden aangeboden voor het dubbel de prijs en hoger.

Voor de Nederlandse schaats fans: Gister was de officiële opening van de nieuwe schaats arena, The Richmond Olympic Oval, speciaal gebouwd voor de olympische spelen. In Maart 2009 wordt daar het WK afstanden gehouden! Ik ben van plan daar tickets voor te kopen. Hopelijk kom ik bij het oranje legioen te zitten!  In dat geval heb ik nog wat Oranje sjaajtjes, vlaggetjes, unox mutsen nodig ;)

Topics: Vancouver | 1 Comment »

One Response to “Olympic tickets”

 1. Evert Renden Says:
  December 21st, 2009 at 4:58 pm

  Die kunnen wij je wel leveren hoor?
  Heb jij misschien nog schaatskaarten beschikbaar?
  Vriendelijke groet
  Evert en Jeanine

Comments