« | Home | »

Road trip

By Andree Toonk | November 24, 2008

Na vele maanden testen, discussiëren, re-designen, troubleshooten en voorbereiden was het dan eindelijk zover, het nieuwe netwerk van BCNET wordt in gebruik genomen! Afgelopen week ben ik met 2 collega’s afgereisd naar 2 van onze pop locaties in Kamloops en Kelowna. Daar hebben we de BCNET klanten verhuisd van het oude naar het nieuwe netwerk.
Dinsdag morgen vertrokken we in onze dikke GM Tahoe naar Kelowna, zo’n 400km ten noord oosten van Vancouver.  Ik was nog nooit die kant op geweest en heb erg genoten van de reis. Tussen de bergen door, langs mooie rivieren en meren kwamen we uiteindelijk uit in Kelowna.

De omgeving daar doet me een beetje denken aan de posbank, de veluwe maar dan vele malen groter. Kelowna ligt aan het “Okanagen lake” een groot meer en is omringt door wineries. Rond een uurtje of 3 in de middag kwamen we aan in Kelowna en de rest van de dag hadden we vrij te besteden. Mijn collega’s waren mijn persoonlijke tour gids en namen we mee naar een aantal wineries (wijn boerderijen) waar we een tour door de winery en uiteraard moesten we bij iedere winery  3 of 4 van de wijntjes proeven.
De volgende dag hebben we de hele dag in het data centre door gebracht om de laatste voorbereidingen te treffen. Donderdag morgen om 5 uur aan de slag en rond 8 uur waren we klaar! Nog 2 uurtje opruimen, ontbijten en rond 1 uur reden we vanuit Kelowna naar Kamloops. Wederom een prachtige route tussen de bergen door. Daar is het echt cowboy land zoals je het ziet in de wild western films. Mannen met cowboy hoeden, kleine dorpjes, country festivals en veel, veel koeien. Na een uurtje of 4 kwamen we dan aan in Kamloops. Daar moesten we meteen een probleem waar we in de vroege ochtend tegen aanliepen oplossen. Rond een uurtje of 8 was dat gebeurd en konden we wat eten en inchecken in ons hotel.
Vrijdag weer een hele dag voorbereiden, veel werk te doen en rond een uurtje of 9 waren we klaar. Snel wat eten en naar bed want zaterdag morgen om 5 uur weer aan de slag. De migratie naar het nieuwe netwerk zaterdag morgen verliep gelukkig erg soepel en rond een uurtje of 10 hadden we onze GM Tahoe weer vol geladen en waren we klaar om terug te rijden naar Vancouver. Maar eerst nog even ontbijten in het lokale truckers  restaurant, een erg interessante ervaring.
De terug reis van Kamloops naar Vancouver was deels in de sneeuw. Een groot gedeelte van de snelweg is een pas door de bergen, de Coquihalla pas. Deze was bedekt in een dikke laag sneeuw. Maar mensen de weg gebruikers hier lijken er meer aangewend dan in Nederland want alles verliep soepel. Maar goed het is dan ook niet zo druk op de weg en de auto’s hier (veelal dikke SUV’s met 4×4)  kunnen daar wat beter mee omgaan.

Uiteindelijk was ik rond een uurtje of 4 zaterdag middag weer thuis, zondag lekker uit slapen! Het was een week hard werken, maar het is een goed gevoel dat na een 1,5 jaar tenderen voor nieuwe netwerk apparatuur, netwerk design en testen we nu dan echt onze nieuwe routers (Juniper MX480) in productie hebben.  Het was ook leuk om Kamloops en Kelowna gezien te hebben. Hoewel die twee steden op zich zelf niet zo heel bijzonder zijn was de reis en de omgeving erg mooi! Foto’s zijn hier te vinden!


View Larger Map

Topics: Vancouver, work | 5 Comments »

5 Responses to “Road trip”

 1. Roel Says:
  November 25th, 2008 at 12:35 am

  Goed gedaan kerel!
  Zowel het werk als het rondritje…
  Terwijl ik je stukkie lees verlang ik weer terug naar mijn RV :) (En de wijntjes uit de Okanagen)
  Heb je er nog wat mee naar huis genomen? Of als een echte hollander alleen maar gratis samples gehad? ;)

  Cheers,
  Roel

 2. Andree Toonk Says:
  November 26th, 2008 at 1:55 am

  Ik ben nog steeds een echte Hollander! Kijken kijken (proeven in dit geval) niet kopen!
  Hoewel nu heb ik spijt, want er was 1 wijn die echt super was. Voor de volgende keer dan maar ;)

 3. Marco Says:
  November 26th, 2008 at 2:35 pm

  Wow, mooi avontuur weer :-)

  Groeten vanaf de AMS-IX techmeeting op de Kruislaan,

  M.

 4. Bart Lubberdink Says:
  November 26th, 2008 at 8:46 pm

  Hee Andree,

  Da’s een leuk tochtje :-D
  En ook nog lekker stoeien met leuke speeltjes… wat wil je nog meer!

  Hier gaat ‘t nog steeds Prima.
  Lekker bezig met de voorbereidingen van’t trouwen.

  Groet
  Bart

 5. Weekendje kamloops, BC Canada | Andree's Blog! Says:
  July 22nd, 2009 at 8:31 pm

  […] was leuk om weer een ‘road trip’ te doen. Afgelopen November was ik ook in Kamloops toen was het ongelofelijk koud. Nu was het zo’n 35 graden een behoorlijk verschil dus. Foto’s […]

Comments