« | Home | »

Whistler Mountaineer!

By Andree Toonk | September 3, 2008

Zondag was een dag waar ik al enkele weken naar uitkeek! We gingen met de trein van Vancouver naar Whistler! En niet zomaar een trein, maar met de Whistler Mountaineer!  Een van de mooiste trein routes in de wereld, althans volgens de website. En daarmee overdrijven ze  niet, het was werkelijk een prachtige route. De reis is zo’n 3 uur en het merendeel daarvan zie je aan de ene kant de pacific ocean en aan de andere kant de prachtige bergen.
Ik had de tickets gekregen voor m’n verjaardag van Gleyse! Eigenlijk zouden we vorige maand gaan, maar door een rock slide was de rails zodanig beschadigd dat het meer dan een week koste om het weer te herstellen.

The Heritage Observation Car, Henry Pickering Gelukkig was alles nu  weer hersteld en het was een prachtige ervaring! We vertrokken om 8:30 vanaf North Vancouver naar Whistler. De trein coupe waarin we zaten was van 1950, erg ruim en echt mooi! In het midden van de trein was de “Henry Pickering,  Heritage Observation Car”. Een open coupe gebouwd in 1914 en waar uit je prachtige foto’s kon maken. Tijdens de trip werden we verwent met drankjes en wat te eten. Ook had iedere coupe zijn eigen gids, die  steeds vertelde waar we  moesten kijken, welke berg dit was, welke “First Nations” legendes hier vandaan kwamen, etc. Erg cool!  Na 3 uurtjes kwamen we aan in Whistler waar we 2,5 uur hadden om wat rond te kijken, voordat we via dezelfde route weer terug gingen. In de middags was het een stuk helderder wat de trip nog mooier maakte. De foto’s zijn te vinden in het foto album. Ik heb ook wat filmpjes proberen te maken, zie onder.

Er zijn nog een aantal andere routes die ik graag nog een keer zou willen doen, wellicht volgend jaar. Vooral de Vancouver naar Jasper, of Vancouver naar Banf routes zien er erg indrukwekkend uit! Zie hier voor meer info: http://www.rockymountaineer.com/

Rocky Mountaineer

En hieronder mijn poging voor een promo filmpje ;)

Topics: Fun, Vancouver | 4 Comments »

4 Responses to “Whistler Mountaineer!”

 1. Bart Says:
  September 3rd, 2008 at 8:34 am

  Hee Andree,

  Da’s idd een mooi stukje natuur!
  Als ik het weer zie krijg ik direct weer zin om in ‘t campertje te stappen en vakantie te vieren! :-D

  Groet uit het verre, natte en koude Nederland
  Bart

 2. Pa Says:
  September 3rd, 2008 at 10:31 am

  Hallo Andree ,

  mooie reis lijk me dat . Moet nog maar eens snel terug komen bij jullie om nog meer van dat mooie land te zien.

  Groeten , Pa

 3. Peter Says:
  September 6th, 2008 at 10:31 am

  Hoi Andree,

  Als je nog even doorgaat met het promoten van Canada dan staan we binnenkort allemaal bij jou op de stoep! Overigens goede muziek bij je promo filmpje. Groeten Van Wilma en mij.

 4. Andree Says:
  September 12th, 2008 at 6:57 am

  Hey Peter!
  Roel en Suus zijn net weer vertrokken, terug naar NL. Volgens mij hebben ze zich wel vermaakt ;)
  Jij en Wilma zijn ook altijd welkom hoor!

  Groeten Andree

Comments