« | Home | »

Kayak tour on BC Day

By Andree Toonk | August 7, 2008

Na een weekje wat minder weer met hier en daar een flinke bui is de zomer weer in al z’n kracht terug. Gister was het een heerlijk zonnige rond de 26 graden. Als bonus was het ook nog eens een vrije dag hier. Gister was het BC day, en werd het 150 jarig bestaan van British Columbia gevierd!  Een mooie dag om wat leuks de gaan doen, downtown in wellicht om van de festiviteiten te genieten of misschien lekker naar het strand?
Uiteindelijk zijn we naar North Vancouver (cates park) gegaan en hebben daar een kayak gehuurd. Dit is iets wat we al een tijdje wilde doen en gister was de ideale dag. Goed ingesmeerd zijn we het water (de zee) opgegaan om vervolgens Indean Arm per kayak te verkennen.
Er zijn een aantal kleine eilandjes waar je normaal niet kan komen. Daar hebben we een kleine picknick gehouden en lekker een beetje uitgerust om vervolgens weer verder te gaan. Ook hebben het mooie stadje North Cove nog aangedaan, het was daar waar we nog even gevolgd werden door 2 zeehonden!

Zo rond een uurtje of zes waren we terug en hadden we 4,5 uur op het water door gebracht. Vandaag een klein beetje spierpijn en een gezond bruin kleurtje ;)

Het was het zelfde gebied als waar we met de speed boat waren geweest 2 weken geleden. Met de Kayak gaat het allemaal wat minder snel, maar het minstens net zo leuk en een goede work out!
De foto’s zijn te vinden in het foto album.

Ongelukje

Eigenlijk hadden we al andere plannen voor het weekend. Voor m’n verjaardag had ik tickets gekregen voor de Whistler Mountaineer! Dit weekend zouden we die gaan gebruiken en een dagje naar Whistler met deze trein. Echter vorige week zijn er een groot aantal rotsen na beneden gevallen op de sea to sky highway (de snelweg tussen Whistler en Vancouver). Parallel hieraan loopt ook de rails voor de trein. Over een lengte van zo’n 100m lagen rotsen ter grote van auto’s op de weg en het mag een onder heten dat er niemand gewond is geraakt. Het heeft een week geduurd voor dat de snelweg weer open was. Het duurt nog even voor dat de rails ook hersteld is, dus we hebben onze trip nog even uitgesteld.

massive rock slide blocks the Sea to Sky Highway and Railway

Topics: Fun, Vancouver | 7 Comments »

7 Responses to “Kayak tour on BC Day”

 1. Tamara Says:
  August 7th, 2008 at 6:19 am

  Hi Andre

  Love your blog site. What blog program are you using?

 2. Andree Toonk Says:
  August 7th, 2008 at 7:08 am

  Hi Tamara,
  I’m using wordpress. You can run it on your own server or start a blog at the http://wordpress.com/

 3. Hendrik Dijkstra Says:
  August 7th, 2008 at 1:57 pm

  Hey Dreetje! Alles kids? Ja dit is even wat anders dan een 50 Pk buitenboordmotor. Nu moet je het gewoon zelf doen. Ach ja goed voor de spierballen zullen we maar zeggen. Foto’s zien er echt super uit. Iets anders dan de grachtjes in Utrecht. Omgeving ziet er echt super uit.

  Groetjes daar! Groeten ut Durkum

 4. Andree Toonk Says:
  August 7th, 2008 at 4:45 pm

  Hey Dijkie! Ja dat ging een stukje langzamer als een paar weken geleden. Maar het leuke was wel dat we op plekjes konden komen waar je met de boot niet kan aanleggen. En ondertussen dikke spierballen kweken ;) haha

  Groeten aan je meiden!

  Andree

 5. Hanno Says:
  August 12th, 2008 at 8:53 pm

  Hoi Andree,

  Wat fantastisch toch dat je in die mooie Canadese natuur mag rondbanjeren. Foto’s zien er prachtig uit. Brings back memories!

  Hanno

 6. Roel Says:
  August 14th, 2008 at 9:27 am

  Damn, that’s on our camping route!
  I will ask Google Maps to find a new route for me :)

  See tou in a week!

  Cheers,
  Roel

 7. Whistler Mountaineer! | Andree's Blog! Says:
  September 3rd, 2008 at 6:16 am

  […] Kayak tour on BC Day […]

Comments