« | Home | »

Attention: Extreme Nature Ahead!

By Andree Toonk | June 12, 2008

Vorige week zijn Gleyse, ik en de familie in Tofino geweest! Tofino is een klein plaatsje aan de west kust van vancouver Island en ligt in het Pacific Rim National Park. Gleyse en ik vertrokken Dinsdag morgen vanuit Vancouver, de familie was maandag morgen al vertrokken naar Victoria en gingen vanaf daar naar Tofino.

We namen de boot naar Nainaimo op Vancouver Island, vanaf daar was het nog ongeveer 3 uur rijden naar naar Tofino. Ongeveer halverwege kwamen we in een groot natuur gebied terecht, met bossen, bergen, meren en wild life! Een prachtige route om te rijden! En jawel, vanuit de auto zagen we Bambi en zelfs 2 zwarte beren!! Dat was een goed begin van onze mini vakantie! Zo tegen etens tijd kwamen we in ons prachtige huisje aan het water aan! Overal waarschuwingen: “geen afval laten slingeren ivm. De beren!”

De volgende dag vroeg op voor onze boot tocht! Om 10 uur vertrokken we een groep van 12 mensen in een snel mooi bootje de wildernis in! Prachtig! Echt indrukwekkend zoveel natuur! Op een enkel first nation dorpje na, waren er geen mensen te bekennen. Na een ongeveer 2,5uur op de boot en vele bald eagles te hebben gezien en weer een zwarte beer! Kwamen we aan bij de hot springs, een warm water bron in het midden van het regenwoud. Daar hebben we lekker een 2 uur rond van genoten om vervolgens weer verder te gaan met de boot.

Op de heen weg gingen we tussen de eilanden door, op de terug weg gingen we over de open oceaan op zoek naar walvissen! De zee was behoorlijk ruw en een aantal mensen op de boot werd zee ziek. Na een tijdje zagen we een Gray Whale! Erg indruk wekkend! Daarna weer verder en zagen we zeehonden en zee otters!

Zo op het eind van de middag kwamen we weer in Tofino aan! Een erg mooie ervaring en zeker een aanrader! Donderdag weer terug naar het vaste land.
Bas en Floor zijn afgelopen vrijdag weer terug gevlogen naar Nederland, Pa en Petra hebben nog tot maandag.
Zondag zijn we naar Capilano bridge en Grouse mountain geweest! Ze zijn nu in de rocky mountains, gister in banff en vandaag door Jasper park naar Valemount en dan morgen via Whistler weer terug.


View Larger Map

Al met al een drukke maar erg gezellige week! Hieronder alvast wat foto’s. Ik hoop binnenkort een selectie van alle foto’s online te zetten.

Topics: Fun, Vancouver | 1 Comment »

One Response to “Attention: Extreme Nature Ahead!”

  1. Marco Says:
    June 16th, 2008 at 7:39 am

    Schitterend!

Comments