« | Home | »

Good driving skills

By Andree Toonk | May 24, 2008

Yes! Ik heb ‘m! 4 weken nadat ik m’n theorie examen heb gedaan, heb ik gister m’n rij examen gedaan! De afgelopen 3 weken heb ik 2 rij lessen gehad en vanmorgen nog een keer 45 minuten oefenen om vervolgens op te gaan voor m’n examen.
Ik was toch wel een beetje nerveus, maar goed het is dan ook een examen he, dat hoort erbij zullen we maar zeggen. Al met al ging het bijzonder aardig en na 45 minuten, eenmaal terug gekomen bij het ICBC gebouw kwam het verlossende woord. “You passed, you’ve got good driving skills!” Dat was toch een opluchting! Precies op tijd want volgende week komt m’n familie op bezoek en willen we er op uit met de auto.

Yes! I got it! 4 weeks ago I passed the written test, and yesterday I passed the driving test! Last 3 weeks I had 2 driving lessons and this morning another 45 minutes of practicing followed by the actual exam.
I have to admit that I was a little bit nervous, but then again, it’s an exam, you’re supposed to be nervous. All together it went quite well and after 45 minutes we arrived back at the ICBC office where i got the result: You passed , you’ve got good driving skills!!”  Quite a relief and exactly in time because next week my family will arrive in Vancouver and we want to explore the province by car.

Rijden hier is op een aantal vlakken wat anders. Zo heb je hier nauwelijks rotondes, in plaats daarvan heb je overal kruispunten met stop borden. Daar moet je dus ook echt stoppen! Een ander verschil is dat je als je rechts afslaat bij de verkeerslichten je in het algemeen door rood mag rijden, uiteraard alleen als het veilig is. Tenslotte heb je hier overall school en park zones. In deze gebieden mag je 30km/uur rijden. Overschrijd je deze limiet op je examen, dan ben je zo goed als zeker gezakt.

There are some differences between driving here in BC and in the Netherlands. Here you don’t see that many roundabouts, instead you have crossings with stop signs everywhere. And yes, you really have to stop if you see a sign like that. Another interesting difference is that in some cases you are allowed to go through a red light when you turn right. Last but not least, there are lots of school and park zones where you can’t go above 30 km/h. If you go over this speed limit, that will mean an immediate fail during the exam.

Opnieuw je rijbewijs halen was al met al, niet zo moeilijk het kost je alleen wat tijd en geld voor de lessen. Een paar lessen is toch wel aanbevolen, zodat je wat kan wennen aan de andere regels. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk om goed in de spiegels te kijken en over je schouders. Dat moet uiteraard goed zichtbaar zijn voor de examinator. Allemaal dingetjes waar je in die lessen weer op oefent.
Ik ben blij dat ik nu dan eindelijk m’n Canadese rijbewijs heb, zodat ik een auto kan huren en  lekker wat kan rond rijden. M’n Nederlandse rijbewijs was slechts geldig voor 90 dagen.  Dus Pa, Bas, Petra, Floor we kunnen er op uit!

Getting my drivers license again after all wasn’t that hard. It just takes some time and money for your lessons. It’s a good idea to take at least a few lessons, so you can get used to the slightly different rules. Of course during your lessons and exam it’s important to do proper shoulder and mirror checks. This should be clearly visible during the exam.
I’m happy that I finally got my Canadian drivers license. Now I can rent a car and explore! My Dutch license was only valid for 90 days, so I was no longer allowed to drive with that. So Dad, Bas, Petra and Floor, now we can go to Vancouver Island!!

Topics: Vancouver | 5 Comments »

5 Responses to “Good driving skills”

 1. Rob Says:
  May 25th, 2008 at 1:17 am

  gefeliciteerd mate!

  :D

 2. Boudewijn en Aliejet Says:
  May 25th, 2008 at 2:29 pm

  hey Andree,

  Gefeliciteerd met je Canadees rijbewijs!
  Hier gaat alles goed. Tjerk is een kleine dondersteen, Boud is druk op het werk en krijgt eindelijk in juli een vast contract en ik ben al volop aan het zwangeren. Daar bedoel ik mee dat de buik aardig begint te groeien. Verder voel ik me prima.
  Wij willen jullie ook nog veel plezier wensen volgende week als de familie Toonk overkomt vanuit Holland. Geniet van elkaar en de groetjes aan je vrouw.

  Gr.Aliejet en mannen

 3. Roel Says:
  May 25th, 2008 at 5:58 pm

  Good driving skills?! Jij?! ;)
  Hahaha, gefeliciteerd man!
  Mag je wel een stukje in mijn big-ass camper rijden deze zomer!

  Je moet me de regels nog maar eens goed uileggen aangezien ik ook flink wat kilometers ga maken daaro.
  Eentje heb ik al wel onthouden: door rood rijden mag! :D

  Cheers,
  Roel

 4. Tamara Says:
  May 25th, 2008 at 8:57 pm

  Hey Andree,

  Gefeliciteerd!! Veel plezier met de family!

  Greetings Tamara

 5. Marco Says:
  May 27th, 2008 at 7:57 am

  Tof kerel! Gefeliciteerd!

Comments