« | Home | »

Theorie examen

By Andree Toonk | May 9, 2008

Verhuizen naar een nieuw land betekent dat je vele dingen moet laten vertalen, een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld je diploma’s. Sommige dingen echter zul je opnieuw moeten halen. Je rijbewijs is hier een voorbeeld van. In Canada mag je 90 dagen rond rijden met je Nederlandse rijbewijs daarna moet je een Canadees rijbewijs halen. Voor mij zijn die 90 dagen al enige tijd om, tijd dus om m’n Canadese rijdbewijs te gaan halen. Vorige week heb ik hiervoor de eerste stap gezet, m’n theorie examen.

 

Ik had een paar maanden geleden al het theorie boek (gratis) opgehaald bij ICBC (vergelijkbaar met het CBR in Nederland). Ik had het boek netjes door gelezen en een paar keer online een test examen gedaan. Dat was toch wel weer even wennen. Voor degene die het eens willen testen, hier is de online test.

Vorige week heb ik de test gedaan er waren 44 vragen waarvan ik er 40 goed had, een score van 90% dus! 80% was de limiet.
Ik heb nu dus m’n theorie examen en heb een Learners rijbewijs gekregen. Met dat  rijbewijs mag ik alleen rijden onder supervisie van iemand met een geldig (volwaardig) rijdbewijs. De volgende stap is dus het volwaardige rijbewijs. Ik ben van plan 1 of 2 lessen te nemen en dan m’n examen!

Topics: Vancouver | 3 Comments »

3 Responses to “Theorie examen”

 1. Bart Says:
  May 9th, 2008 at 7:54 am

  Hee Andree,
  Dat is een handig testje voor over 3 weken :-D
  Had 86% score!
  nu kan ik vast wel veilig met de camper rond toeren. En we hebben er zin in!!!

  Groet
  Bart

 2. Andree Toonk Says:
  May 10th, 2008 at 7:14 pm

  Hi Bart!
  Dat is en uitstekende score! Nu is het veilig voor je om hier rond te touren met je camper ;)
  Zie je snel!
  groeten Andree

 3. Dennis Says:
  May 19th, 2008 at 7:02 pm

  Hee Andree,

  Das grappig, moet je nog maals je rijbewijs halen. Maar volgens mij gaat je dat wel lukken.

  Sommige van die vragen zijn wel erg grappig, die heb ik bij het CBR nooit gehad…

  When are you being impatient with the driving environment?

  Crowded traffic conditions and high-speed freeway driving often cause stress. Being slowed down by other traffic when you’re in a hurry produces tension.

Comments