« | Home | »

Koninginnedag, Nederlandse Cruise schepen

By Andree Toonk | May 3, 2008

Soms zijn er oer-Hollandse dingen die je echt mist. Een daarvan is Koninginnedag. Koninginnedag betekende voor mij altijd, lekker de stad in met vrienden, een biertje doen op de korenmarkt of op het Neude. Lekker rond wandellen en genieten van de optredens zo her en der in de stad. Helaas hier in Canada geen Koninginnedag op 30 april, maar gewoon aan het werk. Uiteraard heb ik Koninginnedag gepromoot hier bij m’n collega’s. Ik heb ze foto’s laten zien en wat filmpjes op youtube.

Toch was het toch nog een beetje een Nederlandse dag gister. Er waren 2 ‘Nederlandse’ cruiseschepen in Vancouver. De “Oosterdam” en de “Volendam” beide van de Holland Amerika lijn. Tijdens mijn lunch ben ik even wezen kijken, het is een paar minuten lopen vanaf mijn werk. Hieronder vind je enkele foto’s. De schepen komen vanuit de Verenigde staten en zijn onderweg naar Alaska.

Topics: Vancouver | 4 Comments »

4 Responses to “Koninginnedag, Nederlandse Cruise schepen”

 1. Joost Says:
  May 3rd, 2008 at 12:06 pm

  Tsja, ik wil je niet lekker maken maar 2 boten met koninginnedag is toch niets vergeleken met “ons” oranje feestje in NL :P
  Je vergeet de koninginnenacht nog en dat het de dag na koninginnedag hemelvaart was zodat alle optredens nog een extra dagje doorgingen :P

  Alles goed verder?

  mzzls

 2. Andree Toonk Says:
  May 4th, 2008 at 7:55 am

  Hey Joost!
  Ik heb koninginnedag echt gemist… Gelukkig stuurde Roel me af en toe een MMS :) zo kreeg ik toch nog wat mee van de sfeer in Utrecht
  En wat heb jij gedaan? Korenmarkt? 7aar?
  Hier verder alles goed hoor, lekker z’n gangetje. Over 4 weken komt m’n familie, daar kijk ik naar uit!

 3. Roel Says:
  May 4th, 2008 at 6:48 pm

  Utrech!!! ;)
  Stampende Ska was weer goed! ;) (maar minder leuk zonder de zon en Dre)

  Roel

 4. Marco Davids Says:
  May 10th, 2008 at 9:50 pm

  Wow, wat een te gek mooie schepen!
  Overigens, ik was op 30 april in Curacao en in Willemstad werd wel koninginnedag gevierd. Best gezellig :-)

  Groeten,

Comments