« | Home | »

Vancouver Giants

By Andree Toonk | March 18, 2008

Vancouver GiantsVorige week was ik precies 6 maanden in Canada, ik begin al een echte Canadees te worden zou je denken. Er was echter een belangrijk ding wat ik nog niet gedaan had. Een ijshockey wedstrijd bezoeken! Ijshockey is hier sport nummer 1, vergelijkbaar met voetbal in Nederland.

Last week I was exactly 6 months in Canada. You would think I’m becoming a real Canadian now, there was however one thing I didn’t do yet. See a hockey game! (Ice) Hockey is the number one sport here in Canada, its popularity comparable with soccer in The Netherlands.

Ik had al wel een paar keer wat wedstrijden op TV gezien en vind het leuk om naar te kijken. Het gaat allemaal erg snel, veel actie! Rob, een Nederlander die hier alweer een flink aantal jaren woont, had kaarten gekocht voor de Vancouver Giants.
De Giants zijn een junioren team hopen om hun debuut te maken in een van de NHL teams.

Of course I had already seen some games on TV. I always enjoy watching, it’s fast and there’s always a lot of action on the ice. Rob, also from the Netherlands, had bought two tickets for the Vancouver Giants game last Sunday. The Giants are a junior hockey team and those players all hope to make their debut in one of the NHL teams.

De Vancouver Giant wonnen met 5 tegen 3 van The Chilliwack Bruins . Het spel was wel een stukje ingewikkelder dan ik dacht. Er zijn aardig wat regels! Blijkbaar hadden de spelers er in de laatste 2 minuten niet zoveel zin meer in want in 2 minuten tijd waren er meerdere vechtpartijtjes, dat schijnt er bij te horen.
Gelukkig was dat alleen op het veld, het publiek was erg relaxed en uit en thuis supporters zaten gewoon door elkaar heen en konden het prima met elkaar vinden. Een leuk avondje uit en ik denk dat ik nu een beetje meer Canadees ben! Thanks Rob!

The Vancouver Giants beat The Chilliwack Bruins with 5 to 3. The game its self was a bit more complicated then I had expected, there’s actually quite a lot of rules. The last few minutes of the game the players seem to have lost their motivation because multiple fights started on the ice! That;s all part of the game! Luckily that all took place on the ice, the supporters in the audience were very peaceful and we could all get along. It was an amusing night out and i guess I’m now a bit closer to being a real Canadian! Thanks rob!

Vancouver Giants

Vancouver Giants

Vancouver Giants

Topics: Fun, Vancouver | 1 Comment »

One Response to “Vancouver Giants”

  1. rob Says:
    March 18th, 2008 at 8:17 pm

    Andree,

    De foto’s zijn aardig gelukt ondanks dat je je telefoon camera heb moeten gebruiken. Bedankt voor de lunch en ik hoop dat we binnenkort de Canucks kunnen zien.

Comments