« | Home | »

Back from Hawaii!

By Andree Toonk | January 29, 2008

hawaii waikiki diamond headFriday I Arrived back in Vancouver from a week in Hunolulu Hawaii! I never thought I would ever visit Hawaiii, especially because (looking from the Netherlands) this is at the other side of the world. The time difference between the Netherlands and Hawaii is 11 hours! Of course it’s much more closer to Vancouver. The time difference between vancouver and Hawaii is just 2 hours, but never the less it’s still a 6 hour flight.

Vrijdag ben ik weer thuis gekomen, na een weekje in Hunolulu Hawaii! Ik had nooit gedacht dat ik nog eens op Hawaii zou komen. Vooral omdat (kijkend vanaf nederland) dit aan de andere kant van de wereld ligt. Het tijdsverschil tussen Nederland en hawaii is 11 uur. Het is dichter bij Vancouver in de buurt. Het tijdsverschil met Vancouver is 2 uur, echter de vlucht is nog steeds zo’n 6 uur.

The conference I visited was the Internet2 joined techs and GLIF. It was nice to see a lot of familiar faces as well as some former co-workers from the Netherlands. They really made a long trip! Their flight was around 18 hours.
Although for many it was a long flight, Hawaii is a nice destination. My hotel was at Waikiki beach, that’s one of the most famous beaches in Hawaii. It’s also the most touristic one. So there are a lot of high hotels, limiting the view for others. My hotel was directly at the sea, and I was at the 26th floor! This was a really nice view. From the hotel I could see the famous Diamond head Volcano, one of the famous volcanoes on the island. At night, around 6:15pm we could enjoy the beautiful sunset from the beach, also see here.

De conferentie die daar gehouden werd was de Internet2 Joint techs en Glif. Het was erg leuk om veel bekende gezichten en zelfs wat oude collega’s uit Nederland te zien. Hun hebben echt een behoorlijke reis gemaakt. Als ik het goed begrepen heb zo’n 18uur. Hoewel het voor vele een lange vlucht was, Hawaii is wel de moeite waard. Mijn hotel lag aan waikiki beach, een van de meest bekende stranden van Hawaii en daarmee ook meteen de meest toeristische. Er zijn veel hoge hotels, die het uitzicht belemmeren en de horizon vervuilen. Mijn hotel lag direct aan zee en ik zat op de 26e verdieping. Dat gaf een mooi uitzicht. Vanaf het hotel en het strand kon ik de Diamond head Volcano, dat is een beroemde vulkaan. Iedere avond zo rond 18:15 was er de prachtige zonsondergang, ik heb wat foto’s daarvan hier.

I arrived on friday afternoon and after I checked in I’ve been walking around on the boulevard for a while. Saterday morning i had time to enjoy the sun for about an hour. The following days were filled up with conferences and diners. The conference was nice and I saw some interesting and inspiring presentations. Monday night there was a BBQ for the bcnet crew. We had a BBQ on the beach and some great food. Thanks Donnie! On thursday I had some time to enjoy the sun and at night I flew back to vancouver.
For those interested the photo’s are on http://www.toonk.nl/photo-index.php?album=2008-01-26%20Hawaii/
Next Wednesday I’ll be leaving for Brazil!! Life’s good! :)

Ik kwam op vrijdag middag aan en nadat ik had ingecheckt heb ik lekker over de boulevard gewandeld. Zaterdag morgen had ik tijd om een uurtje in de zon te liggen om vervolgens na de conferentie gaan. De conferentie was erg interessant, met een aantal goede en inspirerende presentaties. De rest van de dagen werden opgevuld met conferentie en diners. Op maandag avond was er een BBQ voor de bcnet crew. We hadden een BBQ gekocht en wat vlees en vis. Die avond hebben we lekker ge-bbq’d op het strand. Erg gezellig. Thanks Donnie voor de organisatie! Op donderdag had ik dan wat vrije tijd en heb ik lekker in de zon gelegen. Op donderdag avond vertrok ik weer naar huis. Ik heb de foto’s online gezet: http://www.toonk.nl/photo-index.php?album=2008-01-26%20Hawaii/
Volgende week woensdag vertrek ik naar BraziliĆ«!! Life’s good :)

Topics: Fun, work | 4 Comments »

4 Responses to “Back from Hawaii!”

 1. Hendrik Says:
  January 29th, 2008 at 7:40 pm

  Hey Dreetje! Leuk om te lezen dat alles goed gaat! Lekker weekje hawaii. Heerlijk zeg! Ruilleee met een weekje regen en een vol bureau met stapels werk. haha Volgende week weer naar Brazil. Het is je gegund jonge! Geniet ervan en de groeten aan Gleyse.

  Liefs Lin, Hieke en Dijk

 2. Andree Toonk Says:
  January 29th, 2008 at 7:59 pm

  Hey Hendrik en Linda en Hieke!

  Ja op Hawaii was het weer erg lekker. Hier in Vancouver is het ook weer bar en boos. Vandaag blijf ik maar vanaf thuis werken, er is erg veel sneeuw gevallen vannacht! Ivm de sneeuw zijn de meeste scholen en universiteiten gesloten vandaag. Zie ook foto die ik net gemaakt heb vanuit mijn appartement.
  snow at lougheed mall

  snow at lougheed burnaby

  Gleyse is gister vertrokken naar Braziliƫ. Ze heeft weinig geluk met de vluchten. vertraging, cancelled flight, andere route, etc. Nu zit ze in Sao paulo, 12 uur wachten :( de reis is nu 36 uur ipv 24 uur. Ik hoop dat ik meer geluk heb volgende week!

 3. martijn Says:
  February 10th, 2008 at 5:15 pm

  Hey Dre,

  Ten eerste bedankt voor je leuke kaartje vanaf het zonnige Hawaii!!! Erg mooie foto’s.
  Geniet lekker in Brasil!

  Gr. Martijn

 4. ilona Says:
  February 18th, 2008 at 6:43 pm

  Heej Dre, wat leuk om te lezen dat het goed met je gaat! Ik ben inmiddels mama geworden van een dochter Liza Joan en ze is nu bijna 6 maandjes. Dus je woont tegenwoordig in Canada? X Iloon

Comments