« | Home | »

Largest float plane ever build

By Andree Toonk | January 21, 2008

float5.jpgVorige week las ik in de krant dat het grootste water vliegtuig ter wereld in Vancouver is voor een demonstratie tijdens een conferentie. De Martin JRM Mars was ontworpen voor als bommenwerper, maar wordt nu gebruikt als blus vliegtuig. Het vliegtuig ligt in de baai 2 minuten van m’n kantoor in downtown. Dus ik besloot om tijdens m’n lunch maar eens een kijkje te gaan nemen. Vanaf een afstand leek het vliegtuig toch niet zo heel groot. Echter toen later een klein politie bootje en een ander watervliegtuig naast dit vliegtuig kwamen en je die als referentie kon gebruiken, zag ik dat het toch echt wel een behoorlijk groot vliegtuig was. Ik heb wat foto’s gemaakt, zie onder.

float1.jpg

Met mooie bergen op de achtergrond

float2.jpg

float3.jpg

Als je goed kijkt zie je 2 personen op de boot staan.

float4.jpg

Topics: Vancouver | No Comments »

Comments