« | Home | »

Brazil here I come!

By Andree Toonk | January 9, 2008

flag brazilJa het grote moment is aangebroken, ik ga m’n schoonfamilie ontmoeten. Je zou bijna gaan denken dat het me niet meer bevalt hier in Vancouver, maar dat is zeker niet het geval. Eerst Hawaii en 2 weken later ga ik naar Brazilië! 6 Februari vertrek ik vanuit Vancouver richting Natal! Ik zal daar een week blijven, veel te kort natuurlijk maar het is niet anders. Ik heb er erg veel zin in, voor het eerste naar Brazilië! Voor het eerst naar zuid Amerika, voor het eerst naar het zuidelijke kant van onze aardbol! De Familie van Gleyse spreekt geen engels, dus ik ben m’n eerste woordjes/zinnetjes Portugees aan het leren, maar of ik op tijd genoeg geleerd heb voor een gesprek is nog maar de vraag. Het is wel leuk om een nieuwe taal te leren. Ik kan me in ieder geval voorstellen, hoe gaat het ermee, dank U wel, en last but not least… een bier bestellen.

Natal is de geboorte plaats van Gleyse en dat is waar het merendeel van haar familie woont. Voor de geïnteresseerde wat info over Natal. Natal is gezegend met een heerlijk klimaat. Het ligt 5 graden onder de evenaar en het weer is eigenlijk altijd het zelfde. Zonnig! Natal heeft een groot strand en is bekent om de grote zand duinen waar je met buggies door heen kan crossen. Een ander interessant detail is dat lucht in Natal volgens NASA de op 1 na beste lucht kwaliteit (zuurstof gehalte) heeft in de wereld. Alleen op Antartica is het beter.


View Larger Map

Gleyse vertrekt eind januari al richting Brazilië, ik ga anderhalve week later. We zullen de meeste tijd bij de familie logeren. Echter tijdens het weekend zullen we 2 dagen naar naar een hotel in Tibau do Sul gaan, zodat we ook nog wat tijd samen (zonder de familie) hebben.


Ons hotel hotel marinas.

Donderdag 14 februari vliegen we weer terug, om op vrijdag weer aan te komen in Vancouver. De hele reis duurt 25 uur (enkele reis)! Helaas zijn er geen directe vluchten beschikbaar. En de andere vluchten die beschikbaar zijn, zijn bijzonder prijzig (minimaal $1600). We konden dus niet al te kritisch zijn voor wat betreft de vlucht routes en het aantal overstappen. Dit heeft de volgende route tot resultaat:
Heen:
Vancouver > Calgary
Calgary > New York
New York > Sao Paulo
Sao Paulo > Natal

Terug:
Natal > Fortaleza
Fortaleza > Sao Paulo
Sao Paulo > Atlanta
Atlanta > Vancouver

maar ach je moet er wat voor over hebben he!? en zo zie je nog eens wat vliegvelden :) Brazil lalalalalala lalalala

Topics: Fun | 7 Comments »

7 Responses to “Brazil here I come!”

 1. Joost Says:
  January 10th, 2008 at 7:36 pm

  aso vin ik het ;)

  have fun :P

 2. Francien Says:
  January 10th, 2008 at 8:44 pm

  jajaja, dat doet maar en tja vliegen doe je ook nooit. Gaaf Dree, have fun

 3. Roel Says:
  January 10th, 2008 at 9:54 pm

  Hehe, ik hoop dat ze goed op je koffer letten ;)

  Roel

 4. Andree Toonk Says:
  January 12th, 2008 at 11:16 pm

  Check out dit filmpje! Als ik terug kom ben ik een echte samba danser :) haha

 5. Rob Says:
  January 13th, 2008 at 10:50 pm

  jo dre,

  wie had verwacht dat jij zoveel starts in een vliegtuig zou overleven;) (vanaaf nog over gehad met eten…..)

  have fun!

  Ciao

 6. Andree Toonk Says:
  January 14th, 2008 at 3:22 am

  Hey Rob!
  Ik hoorde dat het etentje erg gezellig was! Goed om te horen en leuk dat jullie nog ff MMSde & belde.
  Ja inderdaad, eerste keer vliegen was op vakantie naar Mallorca. Ik vond dat “bijzonder spannend”. En was behoorlijk onder de indruk. Nu een paar jaar later ben ik een “frequent flyer”. Gek hoe dat soort dingen kunnen lopen. Feit is dat ik er in ieder geval erg van geniet!
  Dre

 7. Bas Says:
  January 14th, 2008 at 4:12 pm

  HEE MAN, wow relaxed, Brassssiiiiiil!! Kom je net een dagje te laat aan daar.. ivm carnaval..
  Maarja dat kan natuurlijk ook een voordeeltje zijn ;)

  Geniet van de verse pina coladas!

  groeten Bas

Comments