« | Home | »

Cross Country Skiing in Vancouver

By Andree Toonk | December 28, 2007

andree toonk@cypressGister was het 2e kerstdag, of zoals ze dat hier in Canada noemen, boxing day! Op boxing day is er grote uitverkoop in alle winkels. De kortingen zijn zo groot dat mensen gaan de nacht ervoor al in de rij staan voor de winkels. Zoals je je kan voorstellen is het winkel centrum die dag echt geen pretje. Dus in plaats van op koopjes jacht te gaan, ben ik de bergen in gegaan! Cypress mountain om precies te zijn!
Sinds ik hier ben gearriveerd, ondertussen al weer bijna 4 maanden geleden, heb ik me voorgenomen de bergen in te gaan en te genieten van de natuur! Tot gister was dat er nog niet van gekomen, maar gister was het dan eindelijk zover. Vancouver is omringt door 3 grote bergen, Cypress, Grouse en Seymour, dus er is keus genoeg. Ik had voor Gleyse en mij een introductie cursus langlaufen (hier noemen ze dat cross country skiën) geregeld op Cypress mountain. Cypress is een van de bergen waar de olympische winterspelen van 2010 gehouden wordt. Vanaf ons appartement namen we de skytrain naar downtown, met de seabus naar north vancouver, waar we vervolgens met een shuttle bus naar de top van Cypress gingen. De gehele trip was ongeveer 2uurtjes, maar alleen de trip was al de moeite waard.
Eenmaal aangekomen op de berg was het tijd om ons huur spullen te gaan verzamelen. Nadat we al onze spullen hadden verzameld gingen we wat oefenen op een vlakke helling onder leiding van onze instructeur. Gleyse en ik hadden beide nog nooit aan langlaufen gedaan, en de uren dat we op de ski’s hebben gestaan zijn gezamenlijk op 1 hand te tellen, dus de lessen waren geen overbodige luxe! Nadat we de basics hadden geleerd gingen we een kleine helling proberen en daar moesten we het belangrijkste van allemaal leren, remmen! Dat bleek nog een hele uitdaging maar na een paar keer oefenen ging het steeds beter. Na anderhalf uur was de les over, en konden we “vrij” rond skiën.
De omgeving was geweldig mooi! Dit was de eerste keer dat ik in de winter de bergen in ben geweest. Het is een fantastisch gezicht om de hellingen en bomen vol sneeuw te zien liggen. Het was gelukkig ook niet druk, dus we konden volop genieten van de omgeving. ‘s Avonds namen we de bus weer terug, beide waren we behoorlijk moe geworden maar het was zeker de moeite waard! In m’n online foto album zijn de foto’s te bewonderen!

De rest van de week heb ik lekker vrij, 2 januari weer aan het werk. Lekker bij slapen, relaxen en wellicht nog een keer de bergen in. En natuurlijk luister ik vanaf hier ook de top2000


cypress vancouver

Topics: Fun, Vancouver | 3 Comments »

3 Responses to “Cross Country Skiing in Vancouver”

 1. Roel Says:
  December 28th, 2007 at 4:46 pm

  Cool dude!
  Enjoy life!

 2. Hendrik Says:
  December 28th, 2007 at 10:53 pm

  Hey Dre en Gleyse!
  Ik ben jalours! Ik wil ook weer op wintersport. Zijn echt super mooie foto’s man. Geniet van je vrije dagen en een goed uiteinde! Liefs en Dikke kus van Line n Hieke.
  Groetjes Hendrik

 3. Boudewijn en Aliejet Says:
  December 30th, 2007 at 9:59 pm

  Hey,

  Jij hebt tenminste wel sneeuwd met de feestdagen. Wij moeten het doen met regen.

  Gr.Aliejet, BOudewijn&Tjerk

Comments