« | Home | »

Christmas in Vancouver

By Andree Toonk | December 26, 2007

Xmas at home vancouverHet is weer de tijd van het jaar, de kerst is gearriveerd! Mijn eerste kerstmis in het buitenland, zonder familie en vrienden. Toch apart, maar gelukkig hebben we skype! Uiteraard vier ik hier ook kerstmis, thuis en op het werk. Vorige week Donderdag vierden we bij BCNET Kerstmis op kantoor. Er was een zogenaamde “secret santa potluck lunch” georganiseerd. Secret santa is wat we in Nederland kennen als lootjes trekken. Een potluck lunch betekent dat iedereen iets meeneemt voor de lunch. Zoals altijd is het een hele uitdaging om een leuk en bovenal origineel kado te vinden. Ik moest een kado kopen voor iemand die part-time voor BCNET werkt, en die ik nauwelijks ken dus dat was moeilijk. Uiteindelijk heb ik maar een fles wijn gekocht, dat is altijd goed. Mijn secret santa had een CD voor me gekocht. Voor de potluck lunch was het de bedoeling dat iedereen iets mee zou nemen wat typisch is voor zijn of haar cultuur. Aangezien het bij mij op kantoor, en in Vancouver in het algemeen, een gezellige mix is van allerlei culturen was het resultaat erg gevarieerd. Er was rijst, curry, spring rolls (loempia), verschillende soorten salade, fruit en nog veel meer. Als dessert waren er koekjes, ginger bread (Ook wel bekent van Shrek). Wat had ik mee genomen? Sja, wat is een typisch Nederlandse lunch? Een boterham met kaas? :) Ik heb er lang over na gedacht, en dacht aan kroketten, bitterballen, maar daar heb ik een frituur pan voor nodig, die heb ik hier niet. Misschien een Hollandse nieuwe? Mwaah waarschijnlijk te gewaagd, en waar krijg ik dat hier? Uiteindelijk heb ik maar 2 stokbroden gekocht en die heb ik belegd met
Edamer kaas, leverworst, hagelslag, muisjes, vlokken en in de koelkast vond ik ook nog wat tapanade (niet echt Nederlands, maar wel lekker). De muisjes, vlokken en hagelslag had ik Van Cees Bleumink (SARA) gekregen als afscheid kado.

vorige week maandag avond was er een officiele kerst viering voor de klanten en het bestuur van BCNET werd er die middag een receptie gehouden. Na afloop van deze receptie zijn we met de BCNET medewerkers naar een kroeg in downtown gegaan waar we verder hebben gefeest. Dat was bijzonder gezellig met als gevolg dat het de volgende dag erg stil op kantoor was ;) Verder had ik vorige week ook nog een kerst lunch van UBC in het clubhuis van de University Golf club, na de lunch was iedereen vrij om naar huis te gaan. Ja wat kerst vieringen betreft zit het wel goed hier.

Gisteravond was het dan Kerstavond en bij Kerst avond horen kerst kado’s! Gleyse en ik hadden kado’s voor elkaar gekocht en deze lagen al enkele dagen onder de kerstboom te wachten om uitgepakt te worden! En ik was ondertussen toch wel erg benieuwd geworden wat er allemaal lag! Gister was het dan zover om uit te pakken. Tot mijn grote vreugde heb ik onder andere een Ipod nano gekregen! Ik wilde er al een paar maanden een kopen, maar was er nog niet van gekomen. Nu was “Santa” me voor!
Het is nu eerste kerstdag en de sneeuw komt volop uit de hemel vallen! Een echte witte kerst! Vanuit Vancouver wens ik jullie allemaal een fijne kerst!!

Xmas at home vancouver

Christmas at home

xmas lunch at bcnet

potluck lunch at BCNET

xmas lunch at bcnet

GingerBread

xmas lunch at bcnet

Xmas gifts @BCNET

Topics: Vancouver | 8 Comments »

8 Responses to “Christmas in Vancouver”

 1. Joost Says:
  December 26th, 2007 at 12:38 pm

  Joo dre,

  Merry X-mas ;) En een heel fijn en gezond 2008 uiteraard. Ik ga er vanuit dat ik in 2008 nog wel “ff” langs kom :)

  mzzls

 2. Bart Lubberdink Says:
  December 26th, 2007 at 2:17 pm

  Hee Dree!,

  Lang niet gesproken! (ook wat lastig natuurlijk als je aan de andere kant van het bolletje zit).
  Zo te zien vermaak je jezelf daar prima.

  Vanuit het even zou koude Nederland ook alvast goeie kerstdagen een een super 2008 gewenst :-D

  Zijn op’t moment bezig om plannen te maken om eens in jou stadje te komen kijken :-D :-D
  maar dat hoor je nog wel.

  Groet,
  Bart en Sonja

 3. Roel Says:
  December 26th, 2007 at 2:20 pm

  Dude!

  Nice post!
  Best wishes for the next year!
  Enjoy your vacation time.

  Ipod rules, I just got a docking station, so now i can connect my Nano to my hifi set, I can really recommend that!
  Happy boxing day!

  Kisses to Gleyse!

  Cheers,
  Roel

 4. Hendrik Says:
  December 26th, 2007 at 9:57 pm

  Hey Dreetje en Gleyse,
  How’s life? Hier alles goed. Leuk te lezen dat je de kerstdagen weer goed bent doorgekomen. Je bent weer maar weer verwent met een i-pod. Hoe is het verder in het witte vancouver. Heb je al leuke plannen om het jaar af te sluiten? Wij gaan met ons gezinnetje naar winterswijk.
  Hier gaat alles goed. Met Hieke gaat het ook super. Groeit hard. Word al echt een meisje.
  Geef je Gleyse een dikke kus van ons en ook wij hopen in 2008 een keer langs te komen.

  Hij je haaks Dre! Groetjes Hendrik en een X van Lin en Hieke.

 5. Marco Says:
  December 27th, 2007 at 12:45 pm

  Have a very hapy and healthy 2008!

 6. Rob Says:
  December 28th, 2007 at 9:53 pm

  Yo Dre,

  een heel fijne jaarwisseling, kerst is al geweest ;)

  en die was goed zo te zien!

  Maar alvast het allerbeste voor 2008! en ik ga proberen om je casa te bekijken dit jaar!

  Ciao!

 7. Andree Toonk Says:
  December 29th, 2007 at 2:35 am

  Hoi Allemaal!
  Vanuit Canada wens ik jullie ook allemaal het beste voor 2008. En uiteraard zijn jullie altijd welkom hier! Gezellig :)

 8. Boudewijn en Aliejet Says:
  December 30th, 2007 at 9:57 pm

  Hoi dree&Gleyse,

  Een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2008 toegewenst. Nog bedankt voor jullie kaartjes.

  Grtnx Aliejet, BOudewijn&Tjerk

Comments