« | Home | »

IETF70 & Bezoek uit Nederland

By Andree Toonk | December 11, 2007

Vorige week werd hier in Vancouver de 70ste editie van de IETF conferentie gehouden. De IETF is de organisatie die verantwoordelijk is voor de standaardisatie van Internet technologie├źn.

Toen ik nog bij SARA werkte ging ik hier 2 keer per jaar naar toe. De eerste IETF waar ik ooit naar toe ben geweest was de IETF64, ook hier in Vancouver! Dat is nu zo’n 2 jaar geleden en dat was de trip dat ik Gleyse heb leren kennen. Deze keer was ik op een andere manier betrokken bij de conferentie, niet als bezoeker maar als “Sponsor”. BCNET was een van de sponsors van de conferentie. Mijn verantwoordelijkheid was om de conferentie aan te sluiten op BCNET en ze te voorzien van Internet connectiviteit. Dat was erg leuk om te doen, Ik had aardig wat tijd in de voorbereiding gestoken zodat alles in 1 keer goed zou gaan. Op Donderdag hebben we de verbindingen op gebracht en voila, het werkte gelukkig allemaal in een keer goed.

 

Voor de geïnteresseerde hier de details. Er waren 6 BGP tussen BCNET en de IETF. BCNET en de IETF hadden beide 2 routers waar de peerings op geconfigureerd waren. Er waren 2 peerings voor IPv6 connectiviteit. 2 peerings voor IPv4 R&E (Research netwerken) connectiviteit en 2 commodity (gewoon Internet) peerings. Dit was een leuke manier om nog bij de conferentie betrokken te zijn en om het eens van de andere kant (organisatie) te zien.

Voor deze IETF waren er een aantal goede bekende van me overgevlogen uit Nederland. Marco en Ronald, twee ex-collega’s van mijn SARA tijd waren vorige week zaterdag aangekomen in Vancouver, beide bleven precies een week tot afgelopen zaterdag. Tijdens de week heb ik hun een paar keer gezien, en uiteraard heb ik ze mijn nieuwe werkplek laten zien. Maar ook de Yaletown Brewery! En mijn favoriete Japanse restaurant voor Lunch. Op vrijdag avond had ik Marco(voormalig SARA) en Antoin, beide werkzaam bij SIDN en Ronald (SARA) uitgenodigd bij mij thuis. Dat was erg gezellig, Met z’n vijfen hebben we lekker zalm gegeten en onder het genot van wat locale biertjes en wijn uit BC (British Columbia) gezellig” gepraat over van alles en nog wat.

Dat was alweer mijn 2e bezoek uit Nederland, altijd gezellig! Who’s next? ;)

Antoin en Ik in Downtown Vancouver

Antoin, Marco en ik in the Yaletown brewery

Diner met Antoin, Ronald, Marco en Gleyse, in ons appartement.

Topics: Fun, Vancouver, work | 6 Comments »

6 Responses to “IETF70 & Bezoek uit Nederland”

 1. Marco Says:
  December 11th, 2007 at 10:00 pm

  Hi Dree,

  Dank voor de gastvrijheid! Tof je weer eens te zien. Leuk ook om Gleyse nu eindelijk eens in levende lijve te ontmoeten en jullie appartement te zien. Hartelijke groeten aan jou en je lieftallige vrouw (en keukenprinses) :-)


  Marco

 2. Andree Toonk Says:
  December 11th, 2007 at 10:08 pm

  En nog bedankt voor de wijn en chocolade :)

 3. Hanno Says:
  December 11th, 2007 at 10:44 pm

  Dat doen jullie goed.

  Hanno (nog steeds SARA)

 4. Roel Says:
  December 11th, 2007 at 11:27 pm

  t

 5. Roel Says:
  December 18th, 2007 at 12:06 am

  t?

  What does that mean?
  It looks like an unwanted post… :)

  Cheers,
  Roel

 6. Google supports IPv6 | Andree's Blog! Says:
  March 12th, 2008 at 8:52 pm

  […] both IPv4 and IPv6 network connectivity at the meeting. During the last IETF meeting I was personally involved for BCNET in this by giving the IETF70 IPv4 and IPv6 transit using the BCNET […]

Comments