« | Home | »

Sinterklaas en sneeuw!

By Andree Toonk | December 5, 2007

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in m’n schoentje! Eerlijk gezegd had ik me er dit jaar al neergelegd bij het feit dat sinterklaas mij dit jaar zal vergeten! Hoe kan hij ooit met zijn paard hier komen? Maar de goedheilig man wist me te verassen! Afgelopen zaterdag was hij hier in Vancouver! Hij kwam aan per boot in New Westminster Key! Over de Fraser river! Uiteraard was hij niet alleen, ik heb een handvol zwarte pieten gezien die hem vergezelde.De inkomst van sinterklaas was georganiseerd door de Nederlandse gemeenschap hier in Vancouver. Ik werd hier over getipt door Rob! Rob ken ik via een ex collega (Hans) uit Nederland. Hij woont en werkt hier al meer als 10jaar en heeft me geholpen met het zoeken naar een baan bij Telus. Ondanks het feit dat we zo’n 10keer heen en weer hadden gemaild hadden we elkaar nog nooit ontmoet. Afgelopen vrijdag zouden we dan eindelijk samen gaan lunchen. Maar het toeval wil dat ik hem vorige week woensdag al ontmoete op het Cisco kantoor in Vancouver! Dat was erg grappig! Vrijdag hebben we tijdens lunch sushi gegeten en gepraat over hoe het is om hier te wonen, verschillen met Nederland, etc.

Goed Sinterklaas was hier dus. Een van de redenen dat ik daar heen wilde was om Gleyse te laten zien wie sinterklaas en hoe we hem binnen halen. Het was bijna het zelfde als in NL. Alleen was er geen paard. Maar uiteraard waren er wel pepernoten en sinterklaas liedjes. Ook was er een stand waar je allerlei Nederlandse dingen kon kopen, zoals poffertjes, verse stroopwafels en speculaas. Als klap op de vuurpijl kwam er gister per post nog een pakketje uit Nederland van Sinterklaas. Gevuld met een gedicht , pepernoten, snoep en chocolade letters! Dat was een erg leuke verassing. Dank U sinterklaasje!


Ik op de foto met sint en piet!

Gleyse op de foto me de pieten! Let ook op de Unox muts! :)

Je moest er wel wat voor over hebben om de sint te zien, want het was erg koud. Dit weekend is er een flink pak sneeuw gevallen hier. En wat doe je dan??? Inderdaad! Een sneeuwpop maken! Op onderstaande foto zie je het resultaat. We hebben hem ook een naam gegeven,namelijk … <trom geroffel> “Roel”!
Roel, je hebt nog 2 dagen naast ons appartement gestaan.De laatste dag begon je wel wat treuriger te kijken ;) Nog gefeliciteerd met je verjaardag trouwens!

What else is new. Deze week is de IETF in Vancouver. Dat is dezelfde conferentie waar ik naar toe ging toen ik voor de eerste keer in Vancouver was. Ook dit jaar zijn er weer wat mensen uit Nederland, waaronder een aantal oud collega’s, Dat is dus erg gezellig.

Topics: Fun, Vancouver | 4 Comments »

4 Responses to “Sinterklaas en sneeuw!”

 1. Suzanne Says:
  December 6th, 2007 at 1:01 pm

  He Dre, wat leuk dat sinterklaas langs kwam en je toch nog verwend heeft.
  Hoe vond Gleyse sinterklaas? Niet bij hem op schoot gezeten??? ;)

  Ik moet zeggen, ik zie de gelijkenis een klein beetje met Roel en Roel. Beide kaal he….haha.

  Liefs Suzanne

 2. Roel Says:
  December 6th, 2007 at 8:40 pm

  LOL :)
  Geniaal man!
  Ik vind mezelf natuurlijk ook een echte “coole” dude! ;)

  Cheers,
  Roel

 3. Marco Says:
  December 7th, 2007 at 7:53 pm

  Hi Dree,

  Goeie Sushi-tent waar we laatst geluncht hebben. En erg leuk om je weer eens te ontmoeten. Vancouver is top!

  Groeten vanaf de IETF,


  Marco

 4. Andree Toonk Says:
  December 11th, 2007 at 9:57 pm

  De foto’s van het bezoek van Sinterklaas aan Vancouver staan online! Deze zijn te vinden in het foto album. http://www.toonk.nl/photo-index.php?album=2007-december-%20sinterklaas%20in%20Vancouver/

Comments