« | Home | »

Kerstmis in November

By Andree Toonk | November 28, 2007

xmas in november in vancouverEind december is kerstmis, nog ongeveer een maand. Echter vorige week zaterdag (1,5 week geleden) heb ik de Kerstman al gespot in het winkelcentrum. Voor $10 kan je met de goede oude man op de foto. Afgelopen vrijdag had ik de eerste kerstviering van het bedrijf van Gleyse. Speciaal hiervoor was de bovenverdieping van een gerenommeerd steak restaurant in downtown afgehuurd. Als brave partner kwam ik natuurlijk mee. Gratis eten en drinken in een goed restaurant sla ik als echte Nederlander natuurlijk niet af

De voorwaarde was wel dat ik netjes gekleed was. Gelukkig had ik m’n nette pantalon en stropdas meegenomen uit Nederland dus dat was geen probleem.

De avond was erg gezellig, met een heerlijke steak en allerlei lekkere voorafjes. We zaten naast de directeur, met wie ik aardig wat gelachen heb. De beste man is een echte fransman, geboren in Parijs. Ik vertelde hem over m’n vakantie in Frankrijk afgelopen zomer, waarna hij me vertelde dat de Nederlanders in Frankrijk bekent staan om het feit dat ze eten voor de hele vakantie mee nemen uit Nederland. Hij was een echte wijn kenner en leerde ons van alles over de wijnen die geschonken werden. Echter de dag erna had ik wel een kater. De wijn in combinatie met de biertjes eerder die avond waren niet zo’n goed idee. Er waren ook kadootjes. Iedereen die mee wilde doen moest een kado mee nemen en kon dan mee doen. Je moet gewoon een kado kopen, niet voor iemand specifiek. Alle kado’s werden verzameld en de namen van de deelnemers op een kaartje geschreven. Vervolgens werd er een voor een een naam getrokken en die persoon mocht dan een kado pakken om deze vervolgens uit te pakken. En dan komt het leuke…. Als je het kado niet leuk vindt mag je een kado van iemand anders stelen! De truuk is dus goed opletten wat iedereen heeft, zodat als jouw naam getrokken wordt je weet bij wie je eventueel een leuker kado kan halen. Gleyse en ik eindigde de avond vervolgens met een fles wijn.
Om zelf ook wat in de kerstsfeer te komen heb ik dit weekend een kerstboom gekocht. Even heb ik nog overwogen om zelf maar de bossen te gaan verkennen en als een echte Canadese “lumby” (houthakker) zelf een boom kappen. Maar ach, de walmart is om de hoek, dat is veel makkelijker ;)
Gister (maandag) hebben we hier sneeuw gehad!! Het was natte sneeuw, maar toch! De bergen liggen nu wel mooi bedekt met sneeuw! Dus het ski seizoen is geopend!

Topics: Vancouver | 1 Comment »

One Response to “Kerstmis in November”

  1. Marco Says:
    November 29th, 2007 at 3:42 pm

    Ah, leuk: kerstsferen!
    Bestel je ook een hoop sneeuw voor volgende week, Dree? Om het feest helemaal compleet te maken als ik ter plaatse ben?

Comments