« | Home | »

Schilder weekend

By Andree Toonk | November 18, 2007

Vorig weekend was het in het kader van remembrance day lang weekend hier. Wij hebben dat lange weekend gebruikt om ons appartement wat gezelliger te maken. Al een tijdje wilde we onze huiskamer schilderen en afgelopen weekend hebben wat dat dan eindelijk gedaan. Het begon natuurlijk met het uitzoeken van de kleur. Gleyse wilde graag “toscany yellow”, geel klonk mij een beetje vreemd. Maar ik kon me eerlijk gezegd ook niet zo goed voorstellen hoe dat er uit zou zien. Dus toen hebben we wat websites online gevonden waar je met kleuren kan spelen. Een voorbeeld daarvan is www.behr.com en sherlink.sherwin.com.
Na veel te hebben gespeeld met verschillende kleuren combinaties is het goldfish yellow geworden van Behr.Goed nu hadden we dus de kleur bepaald, “goldfish yellow” voor de muren en zwart voor de plinten en kozijnen. De volgende stap was dan het daadwerkelijke schilderen! Ik had nog nooit een muur geschilderd dus dat was een spannend avontuur. Na wat rond te hebben gekeken op Internet en advies van m’n vader zijn we op weg gegaan naar de “Homedepot“. Daar hebben we 2 gallon verf gekocht, kwasten, rollers, terpentine en… 2 rollen schilderstape!
Met deze laatste aankoop was ik erg blij en heeft zeker bij gedragen aan het resultaat! Nadat we ongeveer 2 uur hadden besteed om alle plintjes, kozijnen, vloer, plafon af te tapen konden we beginnen met schilderen. Na een paar uur op zondag hadden we de huiskamer geverfd. Maandag heb ik nog voor een 2e keer geschilderd om vervolgens alles weer op te ruimen. Het zag er allemaal strak uit op een paar gele streepje op het plafon na, was het erg netjes gedaan. Toen we klaar waren was het toch wel erg geel! Dat was even wennen. Maar na dat we alle meubels erin hadden staan, zag het er een stuk beter uit!

Hey de kleur is bijna het zelfde als het SARA logo :)

We hadden heel wat oud papier verzameld om de vloer te bedekken.

We hadden ook een nieuwe overtrek voor onze bank gekocht, die is nu zwart. Er is een nieuwe koffie tafel en ik heb alle wit/gele walloutlets vervangen door zwarte. Het resultaat mag er wezen! We zijn er erg blij mee. Het is een stuk gezelliger geworden en is nu meer “onze” huiskamer. Het schilderen zelf viel reuze mee, en ik had er eigenlijk wel lol in. Het enige wat nog gedaan moet worden zijn de plinten en kozijnen. Echter die willen we zwart maken en m’n huisbaas wilde liever niet dat we het donker verfde. Dus daar moeten we nog maar eens met hem over praten ;)

Hieronder vinden jullie nog wat meer foto’s. Wat vinden jullie ervan?

Topics: Vancouver | 7 Comments »

7 Responses to “Schilder weekend”

 1. Pa Says:
  November 19th, 2007 at 9:21 am

  ziet er goed uit Andree , je hebt blijkbaar verborgen talenten .
  Bij mij moet ook nog wat gedaan worden , wanneer kom je langs ?
  Groeten , Pa

 2. Norman en Lidia Says:
  November 19th, 2007 at 9:00 pm

  He Andree,
  Ziet er mooi uit hoor, leuk om op deze manier op de hoogte te blijven… we blijven jullie volgen!
  Veel liefs voor jullie.
  groetjes Norman, Lidia en Luca!

 3. Daisy Says:
  November 22nd, 2007 at 12:22 pm

  He Dre,

  Na een half jaar dacht ik, laat ik eens kijken hoe het met je gaat en ik val met mijn neus in de boter! Wat een mooi huisje! Ziet er erg gezellig uit!

  Ik zal je site nu vaker in de gaten houden, leuk om te lezen.

  Kus Daisy

 4. Kim Says:
  November 22nd, 2007 at 2:36 pm

  Hee Dreetje,

  Goed te lezen dat je al een beetje ingeburgerd bent en je volgens mij goed vermaakt! Toch een gek idee dat er vroeger maar een muurtje tussen ons in zat en nu een hele oceaan.
  Met mij alles ok, hard op zoek naar de echte topbaan..
  Heel veel succes met alles verder en enjoy life!
  Veel liefs Kim!

 5. Hanno Says:
  November 23rd, 2007 at 7:08 pm

  Ziet er erg smaakvol uit. Je wordt er vanzelf handig in als je je eigen huis bezit of huurt en er iets van wil maken :-).
  Succes, Hanno

 6. Mike Hoffmann Says:
  December 3rd, 2007 at 7:43 pm

  Looks nice… good work …hope to see you over there.. will be in Vancouver next year…

  Have a Merry Christmas U 2 and a verry happy new Year;-)

  Cheers,
  Mike Hoffmann

 7. Boudewijn en Aliejet Says:
  December 16th, 2007 at 2:32 pm

  Hoi Andree,

  Wat dacht je, ik neem het oranje gevoel maar mee naar Canada!

  Gr.Aliejet

Comments