« | Home | »

Halloween

By Andree Toonk | November 1, 2007

Afgelopen zaterdag zijn we naar de musical Umoja geweest. Umoja is een theater groep uit Zuid-Afrika en ze presenteren de muziek van hun land door de jaren heen. Het begon erg indrukwekkend met de zulu’s! De zulu mannen in zulu outfit sloegen met al hun kracht op de authentieke drums.
Daarna kwamen er allerlei andere vormen van muziek aanbod, om uiteindelijk naar 2 uur weer af te suiten met de zulu’s! Dat was toch wel het meest indrukwekkende.
Daarna gingen we weer opweg naar huis, toen we zagen dat de straten downown waren afgesloten en er allemaal verklede mensen op straat liepen. Halloween weekend! We hebben nog even wat rond gelopen om alle verklede mensen te bekijken. Vandaag is het dan echt Halloween en in de skytrain (metro) zag ik vanmorgen weer allemaal “vreemde figuren” rond lopen.
Ik dacht dat je je met Halloween altijd eng moest verkleden, maar blijkbaar kan je je verkleden als alles wat je maar wil. Het doet me eigenlijk wel aardig denken aan Carnaval in Nederland (het verkleden dan). Ik heb dit jaar geen Halloween gedaan, maar de volgende keer doe ik graag mee!

Dit weekend ben ik weer lekker gaan hardlopen. Ik heb inmiddels een route ontdekt die rondom en vervolgens burnaby mountain op gaat. Het is een pad speciaal voor wandelaars, fietsers en skaters. Ik ben niet helemaal de berg op gegaan, maar ergens halverwege omgedraaid. Volgens google maps is m’n loop route 9,6 km. Toen ik terug kwam en helemaal ver-regent was, verheugde ik me op een lekkere duik in het warme zwembad. Echter toen ik daar aankwam bleek het water ijskoud te zijn!! Toen ben ik maar weer snel naar boven gegaan en heb ik een warme douche genomen.
Ook ben ik weer fris geknipt! Zaterdag ben ik voor het eerst hier in Canada naar de kapper geweest. In het winkelcentrum vlak bij ons appartement zitten een aantal kappers, dus keus genoeg. Ik had verwacht dat het wellicht anders zou zijn dan in NL. Maar dat viel reuze mee en naar 20 minuten stond ik fris geknipt weer buiten!

Zondag middag kwam de “cable-guy”. Eindelijk hebben we dan kabel TV. Tot nu toe gebruikte we onze antenne en konden we slecht 4 zenders ontvangen. De kwaliteit van die zenders was erg afhankelijk van de tijd op de dag en het weer. Nu hebben we zo’n 40 kanalen, Inclusief, discovery, bbc world, cnn en een movie channel. Het is wel weer even wennen om zoveel kanalen te hebben :) het is weer zaptijd! Vooral ook omdat de reclames hier een stukje erger zijn dan in Nederland. Sommige kanalen hebben echt iedere 5 a 10 minuten een kort reclame blok. Maar eens kijken of er nog een spannende Halloween film op is vanavond!

Topics: Fun, Vancouver | 2 Comments »

2 Responses to “Halloween”

 1. Roel Says:
  November 1st, 2007 at 9:56 am

  Kerel.. .Hoe heb je het zo lang zonder TV uitgehouden? :)

  Maar lees ik nou, dat jij tegen een berg oploopt? Dat is wel een goede training zeg!

  Hoelang doe je over die 9.6 kilometer?

  Cheers,
  Roel

 2. Freek Dijkstra Says:
  November 6th, 2007 at 12:07 am

  Dat Umoja klinkt leuk! Werd er nog iets uitgelegd over de muziekstijlen? Hoewel ik 1x iets heb gezien dat er een klein beetje op lijkt ben ik verder alleen bekend met Zuid Afrikaanse popmuziek (Johnny Clegg, Mango Groove, Bright Blue, Freshly Ground). Ik begrijp dat daar instrumenten ook anders afgestemd worden dan gebruikelijk is het westen. En waar het merendeel van de Westerse pop een vierkwartsmaat heeft (Quickstep-achtig), kan ik er daar nog veel minder iets van maken.

Comments