« | Home | »

Bezoek uit Nederland

By Andree Toonk | October 23, 2007

Dit weekend was er bezoek uit Nederland. Freek en zijn vrouw Caroline waren in Seattle voor een conferentie. Freek is bijna klaar met z’n promotie onderzoek aan de UvA en in mijn tijd bij SARA werkte we regelmatig samen. Zaterdag zijn ze met de auto vanuit Seattle aangekomen in Vancouver en kwamen bij ons thuis op bezoek. M’n eerste Nederlandse gasten! Hier hebben we wat dronken en vervolgens zijn we met z’n 4en naar downtown gegaan en daar hebben we lekker wat gegeten. Freek en Caroline hadden nog een leuk kado voor me meegenomen. Een Homer Simpson bier opener met ingebouwde homer stem! Ieder keer als ik nu een biertje open spreekt Homer simpson me toe! Whoohoo! :) Nogmaals dank Freek en Caroline!


Vandaag (maandag) zijn naar Vancouver Island vertrokken. Ik hoop dat het weer ze gunstig gezind is. De laatste paar dagen is het echt drama. 4 dagen achter elkaar bijna fulltime regen! Maar dat is het klimaat hier, veel regen.
Verder alles goed, dit weekend weer geskyped! 2 weken geleden met Roel, dit weekend met m’n familie. Ideaal! Laptop aan, camera aan en het is net of je tegenover elkaar zit. En het beste van allemaal, het is gratis! Lang leve de moderne techniek.

Vorige week is de huisbaas nog langs geweest en heb ook ik het huur contract ondertekent. Mijn huisbaas komt oorspronkelijk uit Roemenie, hij wist me er aan te herinneren dat het Nederlands elftal vorige week van RoemeniĆ« verloren had… Wat betreft m’n creditcard, dat is nu geregeld! M’n account manager heeft erg z’n best gedaan en met resultaat want vorige week heb ik m’n creditcard per post opgestuurd gekregen. Hij liet me per email weten dat hij m’n blog entry over creditcard voor een immigrant gevonden had! Blijkbaar heeft dat hem gemotiveerd om extra z’n best te doen.

Vorige week heb ik ook het foto album van m’n vrienden en familie gekregen. Ik ben er erg blij mee, en heb het dan ook vol trots aan m’n collega’s laten zien.

Sinds 2 weken ben ik begonnen met hardlopen. Ik probeer 2 a 3 keer in de week te lopen, en de eerste 2 weken is dat gelukt. Dit is meteen een mooie gelegenheid om de buurt te verkennen. Zo heb ik een mooi park/bos vlak achter ons appartement gebouw ontdekt, er stroomt een klein riviertje doorheen wat beschermd is omdat het een broed / paar gebied voor zalmen is. Ook komen er soms beren en er hangt een bordje dat je de coyotes niet mag voeren. Ik heb maar besloten niet in het donker het park in te gaan! Na het lopen duik ik meestal even het zwembad in, ideaal joh! ik kan het iedereen aanraden :)

Topics: Vancouver | 5 Comments »

5 Responses to “Bezoek uit Nederland”

 1. Freek Says:
  October 24th, 2007 at 4:15 am

  Zondag was het weer flut. We zijn volledig verregend bij de Totem poles in Stanley Park. Gisteren en vandaag was het daarentegen heerlijk. Wellicht dat het aan Vancouver Island lag, maar volgens mij was het bij jullie ook beter.

  We zijn inmiddels weer aangekomen op American soil, de Olympic Mountains. Vancouver Island is zeker een aanrader; ondanks de zon hadden we niet echt tijd om langs alle tuinen te gaan (Vancouver Island, en met name Victoria doet erg Brits aan, en heeft net als in Engeland veel gardens).

  De Homer Simpson-opener komt uit Seattle: http://www.goldenagecollectables.com/, een winkeltje in Pike Place Market.

  Kortom, je er valt nog genoeg te beleven in de “omgeving” van Vancouver, zolang je met omgeving bepaalt met Canadese en Amerikaanse afstanden…

  Ik kwam trouwens nog een foldertje tegen van Burnaby, de suburb waar je nu woont (www.burnaby.ca). Best aardig: er valt ook nog best wat te beleven in jullie directe omgeving. Ik zag dat “Trans Canada Trail” een paar kilometer van jullie huis af loopt. Als je nog wil hardlopen… :-)

 2. Freek Says:
  October 24th, 2007 at 4:50 am

  Een eerste indruk van de flat voor de thuisblijvers: We waren met de auto van downtown naar Burnaby gereden, waar de flat is. Het adres makkelijk gevonden dankzij de TomTom die ik van Cees de Laat (mijn baas) heb geleend. Wel even verwarrend: Het adres is 9595, het appartement nummer 1501, en de bel nummer 173. Gelukkig had ik het telefoonnummer, en kon ik (vast heel duur) bellen.

  De flat zag er goed uit. We waren net na het donker, dus veel uitzicht zagen we niet. De inrichting begint te komen. Bed was er nog
  niet, maar ADSL wel, dus de eerste levensbehoeften waren er. Op de laptop speelde Q-music gestreamd vanuit Nederland via het Internet. Bank was er, dus we konden gezellig zitten.

  Zoals Andree opmerkte: als je het gebouw binnen kwam leek het net een hotel. De indeling was eerder Europees dan Amerikaans: je kwam eerst een gangetje binnen (terwijl in Amerika je meestal meteen in de huiskamer staat). Meteen links is een kleine badkamer, ingericht in zeker vijf varianten rood (van paars-rood tot oranje-rood). Voor ons twee ruime kamers (slaapkamer en rommelkamer), beide met inbouwkasten. De inbouwkasten waren inmiddels voorzien van zeer degelijke roe voor de kleerhangers, die Andree zelf had bevestigd en waar hij bijzonder trots op was. Zeer degelijk, maar ik durf ze niet nog een keer aan te raken… Rechts was de keuken en woonkamer. De keuken en huiskamer waren zonder deur met elkaar verbonden, maar eigenlijk gescheiden door een kleine wand. Effectief had je een soort doorloop-keuken. Best handig, en fornuis en koelkast waren al aanwezig.

  Downtown was ook gezellig. Gehoord en gezien waar Gleyse en Andree elkaar ontmoet hadden. Andree blijkt trouwens te werken in een van de markantste gebouwen van de stad: De Harbour Centre Tower (niet: Harbor Center Tower!), met daarop de Vancouver Lookout: http://www.vancouverlookout.com/. Iets minder hoog dan de Space Needle in Seattle, maar toch.

 3. Freek Says:
  October 25th, 2007 at 7:27 pm

  Oh ja, wat ik me later bedacht: ik miste boeken in jullie huis! Dat was een opvallende afwezige. Tijd voor een boekenkast… Heb je alle computer- en leesboeken thuisgelaten, of zitten ze nog ingepakt? En de boeken van Gleyse?

 4. Andree Toonk Says:
  October 26th, 2007 at 7:30 am

  Hi Freek,
  Goed te horen dat jullie je vermaakt hebben op Vancouver Island. Leuke beschrijving van ons appartement :)
  Mijn boeken zijn nog in NL, dat was te zwaar om mee te nemen in mijn bagage. De boeken die er zijn, zitten nog verstopt in dozen, tot dat we een boekenkast hebben :)

 5. Tjerk Nan Says:
  October 27th, 2007 at 11:55 am

  Dag mr. Toonk! Ik zie op je site dat je je goed vermaakt daar in het verre Canada.

  Geniet er van!

Comments