« | Home | »

Thanksgivings day

By Andree Toonk | October 10, 2007

Maandag was het hier in Canada Thanksgivings day! Als ik het goed heb begrepen is dat de dag dat men traditioneel viert dat de oogst succesvol was. Dat is natuurlijk al lang niet meer het geval, tegenwoordig staat thanksgiving in het teken van lang weekend (maandag lekker vrij) , Familie en Kalkoen!
Als integrerende immigrant kan ik dan natuurlijk niet achter blijven. Zaterdag bij de supermarkt heb ik een “Turkey” (kalkoen) gekocht. Er was echter een klein probleem, ik had nog nooit een kalkoen klaar gemaakt, en had dan ook geen idee wat ik met dit 6,4 Kilo wegende stuk vlees moest doen!

Maar gelukkig hebben we Google. Zaterdag hebben we de halve dag besteed aan het zoeken naar kalkoen recepten, en gebruikte google zoek strings zoals: ” turkey for dummies”, “how to make a thanksgiving turkey” en “Turkey diner + video”.
Gelukkig waren er genoeg nuttige zoek resultaten en uiteindelijk na veel lezen, en video’s hadden we een recept. “Champain Turkey”!

Zaterdag avond hebben we zelf een marinade gemaakt, en de kalkoen gemarineerd. De kalkoen heeft die nacht lekker in de koelkast door gebracht, warm gehouden door z’n nieuwe marinade velletje.
De volgende dag was het dan zover! Turkeyday! Om 3 uur kreeg de kalkoen zijn champagne douche, om vervolgens al badend in de champagne de oven in te gaan voor 3 uur en 45 minuten!

Het resultaat was verrassend goed! de kalkoen was heerlijk, goed doorbakken, maar niet te droog. Als ik een keer iets anders wil gaan doen dan IT kan ik altijd nog een kalkoen bakker worden :)
Vandaag (dinsdag) heb van de “left overs” (restjes) kalkoen sandwich gemaakt, zo kon ik tijdens de lunch nog een keer van ons kalkoen experiment genieten! Er is nog genoeg over, dus als er nog geïnteresseerde zijn… ;)

Maandag hadden we lekker nog een dag vrij, nadat we lekker uitgeslapen hadden zijn we naar “North Vancouver” geweest.
Vanaf downtown kan je met de sea-bus (een boot, of pont / pond?) een stukje de baai over naar het noorden. De oversteek is ongeveer 15 minuten, en je kan gewoon je bus pas gebruiken. Het overzicht vanaf de boot op downtown is erg mooi.

North Vancouver zelf is ook mooi. Een stuk rustiger dan downtown, en duidelijk een van de duurdere wijken van Vancouver. Voor degene die van plan zijn naar vancouver te komen,de sea-bus is wel een leuk uitstapje. ‘s Avonds hebben we lekker bij de Thai gegeten. Al met al een heerlijk lang Thanks giving weekend!

Topics: Fun, Vancouver | 3 Comments »

3 Responses to “Thanksgivings day”

 1. Jan Toonk Says:
  October 10th, 2007 at 8:23 pm

  Andree , ook in Nederland kent men een Thanksgivings day ( al is het niet zo bekend ). Hier heet het Dankdag voor Gewas en Arbeid en is het een kerkelijke viering .
  Het is op de eerste woendag van november.
  Uiteraard is dit een sober nederlands kerkelijk feest dus geen kalkoen en champange.
  Voor een uitgebreide uitleg zie Wikipedia .
  Gr , Pa

 2. Tamara Says:
  October 13th, 2007 at 1:25 pm

  Hey dat is nog eens leuke informatie. Dankdag ken ik natuurlijk wel, maar nooit geweten dat het een soort Thanksgiving day is. Ik vond het ook nooit echt leuk. Misschien moeten we hier dan ook maar die kalkoen invoeren. Kom jij het dan klaarmaken andree?
  Greetings Tamara

 3. airplane to vancouver island | Andree's Blog! Says:
  October 14th, 2008 at 1:46 am

  […] dagen hier in BC. Vrijdag was hij op bezoek bij ons thuis. Vandaag is het weer Thanks giving day!! Dit jaar geen turkey (kalkoen), maar een bescheiden kippetje. De kalkoen was wat veel  voor alleen ons tweeën.  Goed, tijd om […]

Comments